WRC-Ράλλυ Μεξικού: Ο Ogier οδεύει για ρεκόρ

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το Σάββατο στο Ράλλυ Μεξικού, όπου ο Sebastien Ogier έχει βρεθεί στην κορυφή με μεγάλη διαφορά κυνηγώντας την 7η νίκη-ρεκόρ στον αγώνα, καθώς ο προηγούμενος επικεφαλής, Esapekka Lappi είχε ατύχημα.

Έπειτα από την Παρασκευή, την ημέρα την οποία ο Esapekka Lappi χαρακτήρισε ως την καλύτερη της καριέρας του, ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai ξεκίνησε το Σάββατο στο απαιτητικό Ράλλυ Μεξικού, τον 3ο γύρο της φετινής σεζόν του WRC, με ατύχημα στην πρώτη ειδική διαδρομή, το οποίο έβαλε τέλος στις ελπίδες του για νίκη.

Ο Lappi χτύπησε έναν στύλο ηλεκτροδότησης με το πίσω μέρος του Hyundai i20 N. Ευτυχώς, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συνοδηγός του, Janne Ferm, βγήκαν αλώβητοι από το αυτοκίνητο, ωστόσο οι ελπίδες τους για διάκριση θρυμματίστηκαν. Αντιθέτως, άνοιξε ο δρόμος για τον Sebastien Ogier να οδεύσει προς την 7η νίκη του στο Ράλλυ Μεξικού, για να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ.

To ατύχημα του Lappi στην 11η ειδική διαδρομή (Ibarrilla 1), άφησε τον Ogier -που επικράτησε στην ΕΔ- επικεφαλής με διαφορά 27 δλ. από τον έτερο οδηγό της Toyota, Elfyn Evans. Συνεπώς, ο Γάλλος είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει πιο συντηρητικό ρυθμό, κερδίζοντας άλλη μία ειδική μέσα στην ημέρα (El Mosquito 2), την οποία ολοκλήρωσε με προβάδισμα 35,8 δλ. επί του Ουαλού.

Ο οδηγός που ακολουθούσε τον ταχύτερο ρυθμό το Σάββατο στο Ράλλυ Μεξικού ήταν ο Thierry Neuville, ο οποίος επικράτησε στις μισές (4 από τις 8) ειδικές διαδρομές της ημέρας, για να πλησιάσει τον Evans στα 4,3 δλ., με στόχο να του αποσπάσει τη 2η θέση. Πολύ πιο πίσω, χωρίς τη δυνατότητα να απειλήσει ή να απειληθεί, ο Kalle Rovanpera, στην 4η θέση, ο οποίος ήταν τυχερός που απέφυγε ζημιές στο αυτοκίνητό όταν έπεσε σε ένα μικρό χαντάκι.

Στην 5η θέση ακολουθεί ο Dani Sordo, κάτι λιγότερο από 1 λεπτό πίσω από τον περυσινό Πρωταθλητή. Ο αρχικός επικεφαλής του αγώνα, Ott Tanak ήταν πολύ γρήγορος στο τέλος της ημέρας, κερδίζοντας τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές, αλλά παραμένει 17ος στη γενική κατάταξη, έπειτα από το πρόβλημα στο turbo που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της Παρασκευής.

Στην κατηγορία WRC2, ο Gus Greensmith με το Skoda Fabia Evo έχει αναπτύξει μια υγιή διαφορά από τον πρώην team-mate του στην M-Sport, Adrien Fourmaux, ο οποίος εξακολουθεί να μάχεται με τον περυσινό Πρωταθλητή Emil Lindholm, με τη διαφορά μεταξύ τους στα 6 δλ.

Τέσσερις ειδικές διαδρομές απαρτίζουν το πρόγραμμα της Κυριακής, με το 4ο πέρασμα των πληρωμάτων από υπερειδική Las Dunas και την Power Stage El Brinco, που θα μοιράσει επιπλέον βαθμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!