WRC-Ράλλυ Μεξικού: Αρχικό προβάδισμα για τον Ott Tanak

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τις πρώτες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μεξικού, όπου ο επικεφαλής της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος WRC, Ott Tanak, τέθηκε επικεφαλής.

Το Ράλλυ Μεξικού ξεκίνησε με δύο βραδινές ειδικές διαδρομές με το πλήθος να δίνει σθεναρό παρών παρακολουθεί τα αυτοκίνητα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco στο Guanajuato.

Ο Ott Tanak, με το Ford Puma της M-Sport ήταν ο ταχύτερος οδηγός σε αμφότερες τις ειδικές διαδρομές. Αυτό επέτρεψε στον Εσθονό να δημιουργήσει διαφορά 1,7 δλ. από τον περυσινό Πρωταθλητή Kalle Rovanpera με το εργοστασιακό Toyota GR Yaris.

Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai, Esapekka Lappi, 2,2 δλ. μακριά από την κορυφή. Στην 4η θέση βρέθηκαν, με πανομοιότυπο χρόνο, ο Thierry Neuville (Hyundai) και ο Γάλλος 6 φορές νικητής του αγώνα, Sebastien Ogier.

Πίσω τους, βρέθηκαν οι Elfyn Evans, με Toyota, στην 6η θέση, Dani Sordo (Hyundai), ο Pierre-Louis Loubet στον πρώτο του αγώνα στο WRC εκτός Ευρώπης, με τον Takamoto Katsuta στην 9η θέση. Ο περυσινός Πρωταθλητής του WRC2, Emil Lindholm, συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα και ήταν επικεφαλής στην κατηγορία του. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρέθηκε στη 17η θέση της γενικής κατάταξης.

Θα ακολουθήσουν τρεις σκληρές ημέρες για πληρώματα και οδηγούς στο αυξημένο υψόμετρο των ειδικών διαδρομών του Μεξικού, όπου το WRC επιστρέφει για πρώτη φορά έπειτα από την πανδημία. Τα υβριδικά αυτοκίνητα Rally1 θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές του Μεξικού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!