F1: Ξεκάθαρο Νο. 1 στη Red Bull o Verstappen

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Max Verstappen είναι ξεκάθαρα ο No. 1 οδηγός της ομάδας.

F1: Ξεκάθαρο Νο. 1 στη Red Bull o Verstappen

O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο Max Verstappen είναι ξεκάθαρα ο No. 1 οδηγός της ομάδας.

Ο Max Verstappen έχει την ευκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο στο GP Σιγκαπούρης να στεφθεί και μαθηματικά Πρωταθλητής της Formula 1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, βρίσκεται σε ένα σερί 5 νικών. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο 10 φορές στην ιστορία της F1 έχει καταφέρει ένας οδηγός να σημειώσει σερί 5 ή περισσότερων νικών εντός μίας σεζόν. Ως αποτέλεσμα, η Red Bull δεν διστάζει να τον αποκαλέσει τον οδηγό-ηγέτη της, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί «ταμπού» στην F1.

Έπειτα από τον εξαιρετικά επιθετικό εαυτό που παρουσίασε πέρυσι, προσπαθώντας να κερδίσει τον Lewis Hamilton, το σημείο αναφοράς για όλους τους οδηγούς, δεδομένης της επιτυχίας του Βρετανού, φέτος φαίνεται πιο ήρεμος, υπομονετικός και ώριμος πίσω από το τιμόνι. Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε στο αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι ORF: «Ο Max έχει γίνει σχεδόν ένας ‘γητευτής’ ελαστικών».

«Στο παρελθόν, μπορούσε να τρελαθεί αν κάτι δεν λειτουργούσε την Παρασκευή. Τώρα το βλέπει πολύ διαφορετικά. Θα δουλεύαμε σκληρά για τον αγώνα, κάτι που ενοχλούσε πολύ τον Max πριν από ένα ή δύο χρόνια. Πάντα ήθελε να βρίσκεται στην 1η θέση. Αλλά το πιο σημαντικό, φυσικά, είναι η νίκη. Τώρα, αν ξέρει ότι αυτό είναι αδύνατο, μπορεί να αρκεστεί σε μια 2η ή 3η θέση εκκίνησης». Ο Verstappen κατέκτησε τη νίκη στο Βέλγιο από τη 14η θέση εκκίνησης, στην Ουγγαρία από τη 10η και στην Ιταλία από την 7η.

Ο 79χρονος Αυστριακός σύγκρινε και την προηγούμενη εποχή επιτυχιών της Red Bull, όταν ο Sebastian Vettel κατέκτησε 4 συνεχόμενους τίτλους μεταξύ 2010 και 2013, έχοντας όμως χάσει τη μάχη το 2009. Ο Marko δήλωσε: «Με τον Vettel το 2009, ούτε αυτός ούτε εμείς ήμασταν έτοιμοι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μετά ήρθαν αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά νομίζω ότι τώρα υπάρχει λιγότερη πίεση. Η ομάδα έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει, όπως τώρα, που έχουμε πάντα τα ταχύτερα pit stop».

Ο Marko ανέφερε επίσης ότι είναι σαφές πως ο Verstappen αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας της Red Bull: «Έχουμε έναν πολύ ξεκάθαρο Νο. 1 οδηγό. Στην εποχή του Vettel, είχε team-mate τον Mark Webber, αλλά υπήρχαν ισχυρές αντιπαλότητες που επηρέαζαν την αρμονία. Υπό αυτή την έννοια, ο Max έχει επίσης ένα καλύτερο και απόλυτα προσαρμοσμένο πακέτο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!