F1: Δυσαρέσκεια των ομάδων με τη FIA

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες με τη FIA, έπειτα από την έγκριση του προγράμματος αγώνων του 2023.

F1: Δυσαρέσκεια των ομάδων με τη FIA

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ομάδες δεν είναι ευχαριστημένες με τη FIA, έπειτα από την έγκριση του προγράμματος αγώνων του 2023.

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του CEO της F1, Stefano Domenicali και των διοργανωτών αγώνων, η FIA επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα-ρεκόρ των 24 αγώνων για το 2023 εγκρίθηκε μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως, οι ομάδες ενημερώθηκαν μόλις τρεις ώρες πριν από την ψηφοφορία του WMSC το πρωί της Τρίτης, γεγονός που δημιούργησε δυσαρέσκεια. Συγκεκριμένα, η δεύτερη τριάδα αγώνων της σεζόν σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα σε ΗΠΑ, Μεξικό και τη Βραζιλία, προς το τέλος της χρονιάς, δεν είχε εγκριθεί επίσημα από τις ομάδες.

Ο τρόπος με τον οποίο η FIA χειρίστηκε την κατάσταση, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα νωρίτερα από το προβλεπόμενο, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί προειδοποίηση, πέραν από την αναστάτωση των ομάδων προκάλεσε δυσαρέσκεια και μεταξύ δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν το Πρωτάθλημα της Formula 1.

Με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να έχουν ενημερωθεί ταυτόχρονα, τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι ομάδες υποστηρικτικών αγώνων, βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλότερες τιμές καταλυμάτων. Κατά συνέπεια, είναι πολύ πιθανό πολλοί από αυτούς να αναγκαστούν να βρουν κατάλυμα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αυξάνοντας τις ώρες μετακίνησης και επεκτείνοντας το ωράριο ενός ήδη βαρυφορτωμένου τριημέρου.

F1 - GP Βελγίου 2022

Παράλληλα, η Formula 1 αναγκάστηκε να επισπεύσει την επίσημη ανακοίνωσή ότι το GP Μονακό θα παραμείνει στο Πρωτάθλημα έως το τέλος του 2025, έχοντας υπογράψει καινούργια τριετή συμφωνία.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε ότι το GP Βελγίου θα διεξαχθεί μεταξύ 28-30 Ιουλίου, σπάζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την οποία ο αγώνας στο Spa-Francorchamps ήταν πάντα αυτός που σηματοδοτούσε την επιστροφή στην αγωνιστική δράση έπειτα από το καλοκαιρινό διάλειμμα, στα τέλη Αυγούστου.

Η νέα ημερομηνία συγκρούστηκε με τον αγώνα 24 Ωρών του Spa, ο οποίος διεξάγεται στα τέλη Ιουλίου εδώ και 70 χρόνια, αναγκάζοντας τους διοργανωτές του να βρουν νέα ημερομηνία. Οι 24 Ώρες του Spa μετατέθηκαν στις 1-2 Ιουλίου, αλλά χρειάστηκε να αναπρογραμματιστούν άλλοι 14 αγώνες σε διάφορα Πρωταθλήματα για να διευθετηθεί η κατάσταση.

Las Vegas circuit

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν του 2023, το GP Λας Βέγκας, θα γίνει ο 75ος στην ιστορία της Formula 1 που θα διεξαχθεί Σάββατο, με την εκκίνηση να δίνεται στις 22:00 τοπική ώρα στις 18 Νοεμβρίου, δηλαδή 8:00 το πρωί της Κυριακής σε ώρα Ελλάδας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διεξαγωγή του GP Κίνας (4ος γύρος της σεζόν, στις 16 Απριλίου) δεν είναι απολύτως βέβαιη, δεδομένων των ακραίων μέτρων που ακολουθούνται στην ασιατική χώρα για τον περιορισμό εξάπλωσης κρουσμάτων κωροναϊού.

F1 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!