F1: Ακόμα στο ραντάρ τα αντεστραμμένα grid

Η Formula 1 εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια στιγμή αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης, καθώς και την απονομή βαθμών σε περισσότερες διαδικασίες κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων.

F1: Ακόμα στο ραντάρ τα αντεστραμμένα grid

Η Formula 1 εξακολουθεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια στιγμή αντεστραμμένη σειρά εκκίνησης, καθώς και την απονομή βαθμών σε περισσότερες διαδικασίες κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων.

Η Formula 1 δεν έχει εγκαταλείψει το σχέδιο να διεξάγει 6 σπριντ το 2023, παρότι η FIA έχει εγκρίνει μόνο 3 μέχρι στιγμής. Όπως έχουμε αναφέρει, η Formula 1 ψάχνει επίσης διάφορους τρόπους για να δώσει περισσότερη σημασία σε κάθε διαδικασία του αγωνιστικού τριημέρου κατά την οποία τα μονοθέσια κατεβαίνουν στην πίστα. Υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να δούμε να αποδίδονται βαθμοί ακόμα και στις δοκιμές.

Παράλληλα, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αντεστραμμένης σειράς εκκίνησης, η οποία έχει προταθεί ξανά στο παρελθόν, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε σπριντ, γεγονός που θα μπορούσε να επιτρέψει επίσης να εξακολουθούν να διαμορφώνουν οι κατατακτήριες δοκιμές τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής.

Ο Domenicali πιστεύει ότι η Formula 1 πρέπει να παραμένει ανοικτή σε όλα τα ενδεχόμενα: «Βάλαμε πολλά πράγματα στο τραπέζι. Πολλοί λένε όχι, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είδαμε την ομορφιά του ανασχεδιασμού της μορφής του τριημέρου, με περισσότερες υπερβάσεις. Έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε. Είναι σπορ αλλά επίσης και ένα σόου. Τα δύο συνδυάζονται».

«Πρέπει να προσπαθήσουμε. Υπάρχουν πάντα πολλές δικαιολογίες για να μην το κάνουμε. Είναι μια από τις αρχές της ζωής. Οι παλαιομοδίτες είναι πάντα επιλεκτικοί, αλλά η F1 έχει αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών δεκάδες φορές με την πάροδο των ετών. Είναι μια απαίτηση που δεν μπορεί να αναβληθεί, ώστε να έχουμε ακόμα περισσότερο θέαμα».

Max Verstappen & Stefano Domenicali

«Σε ένα κανονικό Σαββατοκύριακο, την Παρασκευή έχουμε τις περιόδους ελεύθερων δοκιμών 1 και 2. Κάθε περίοδος θα πρέπει είτε να προσφέρει βαθμούς είτε κατατακτήριους γύρους ή να αποτελεί τις κατατακτήριες δοκιμές για έναν διαφορετικό και μικρότερο αγώνα, ίσως το Σάββατο, με αντίστροφη σειρά εκκίνησης, αντί να έχουμε μια τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών».

«Θα ήθελα να βλέπουμε πάντα μία μάχη για κάτι που έχει σημασία για τον τίτλο. Θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1: οι οπαδοί, οι διοργανωτές, όλοι το θέλουν. Τα σπριντ ήταν μόνο το πρώτο παράδειγμα, που μπορεί να βελτιωθεί. Κερδίσαμε ένα μη αγωνιστικό κοινό. Δημιουργώντας διαφορετικό περιεχόμενο για διαφορετικούς ανθρώπους. Οι νέοι χρειάζονται ένταση: νέες κάμερες, νέους τύπους αφήγησης».

Ο Domenicali σχολίασε επίσης τη σχέση της F1 με τη FIA: «Η σχέση μεταξύ της F1 και της FIA είναι η ραχοκοκαλιά της επιτυχίας. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να μεγιστοποιήσουμε την εμπορική πτυχή, εκείνοι είναι υπεύθυνοι για τις αγωνιστικές επιλογές σχετικά με τους κανονισμούς, οι οποίοι πλέον αφορούν και τους οικονομικούς ελέγχους».

«Ο νέος πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο και χτίζει την ομάδα του. Μιλάμε μεταξύ μας σχεδόν καθημερινά, η σχέση πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται, σεβόμενοι ο ένας τις ευθύνες του άλλου. Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε ενωμένοι και να έχουμε ένα κοινό όραμα για την F1».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!