F1: Στα… κίτρινα η Ferrari για το GP Ιταλίας

Για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της, τα μονοθέσια της Ferrari θα έχουν ειδικό χρωματισμό στο GP Ιταλίας.

F1: Στα… κίτρινα η Ferrari για το GP Ιταλίας

Για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της, τα μονοθέσια της Ferrari θα έχουν ειδικό χρωματισμό στο GP Ιταλίας.

Προς εορτασμό των 75 ετών από την ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ferrari το 1947, η Scuderia θα παραταχθεί στο GP Ιταλίας με ειδικό χρωματισμό. Tα μονοθέσια της ομάδα του Maranello θα έχουν κίτρινες πινελιές όπως και τα κράνη και οι φόρμες των δύο οδηγών της, Charles Leclerc και Carlos Sainz.

To κίτρινο που έχει επιλεγεί, μαζί με το μπλε, είναι τα χρώματα του εμβλήματος της Modena, της γεννέτειρας του Enzo Ferrari, ιδρυτή της θρυλικής μάρκας και ομάδας αγώνων. Η Scuderia Ferrari ιδρύθηκε το 1929 και ο Enzo επέλεξε το κίτρινο για το χρώμα του εμβλήματος της ομάδας του, το οποίο δείχνει το διάσημο Cavallino Rampante.

To συγκεκριμένο σύμβολο το παρέδωσε η οικογένεια του πιλότου μαχητικών αεροσκαφών ήρωα της Ιταλίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Francesco Baracca. To Cavallino Rampante κόσμησε για πρώτη φορά ένα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Scuderia Ferrari (που χρησιμοποιούσε Alfa Romeo τότε) στις 24 Ώρες του Spa το 1932.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μία Ferrari ντυμένη… στα κίτρινα συμμετέχει σε Grand Prix της Formula 1. Τη δεκαετία του 1960, ιδιωτικές ομάδες όπως οι Ecurie Nationale Belge and Ecurie Francorchamps που είχαν αγοράσει πελατειακά μονοθέσια της Ferrari τα είχαν βάψει κίτρινα, καθώς αυτό ήταν το εθνικό χρώμα του Βελγίου στους αγώνες, όπως το κόκκινο για την Ιταλία.

Ακόμα και η εργοστασιακή ομάδα της Ferrari έχει παρατάξει ένα κίτρινο μονοθέσιο, με τον Βελγο Olivier Gendebien στο τιμόνι μίας 156 στο GP Βελγίου του 1961. Οι εορτασμοί της Ferrari συμπίπτουν με τα «γενέθλια» της πίστας της Monza, που γιορτάζει 100 χρόνια από την ολοκλήρωση της κατασκευής της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!