F1: Η Mercedes θα επενδύσει σε ηλιακό πάρκο

Εν μέσω της αύξησης του κόστους των λογαριασμών ηλεκτρικού, η ομάδα Formula 1 της Mercedes σκοπεύει να επενδύσει σε ένα ηλιακό πάρκο για να παρέχει ηλεκτρισμό στο εργοστάσιό της.

F1: Η Mercedes θα επενδύσει σε ηλιακό πάρκο

Εν μέσω της αύξησης του κόστους των λογαριασμών ηλεκτρικού, η ομάδα Formula 1 της Mercedes σκοπεύει να επενδύσει σε ένα ηλιακό πάρκο για να παρέχει ηλεκτρισμό στο εργοστάσιό της.

Με τις τιμές ενέργειας να έχουν αυξηθεί σημαντικά παγκοσμίως τον τελευταίο χρόνο, η βασιζόμενη στο Brackley της Αγγλίας ομάδα της Mercedes στη Formula 1 ψάχνει τρόπους να μειώσει τα έξοδά της. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι θα τεθεί ανώτατο όριο στην τιμή kWh του ηλεκτρικού στη M. Βρετανία, αλλά αυτό θα ισχύει μόνο για ιδιώτες και όχι για εταιρείες.

Η Mercedes διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2022 τα ενεργειακά της έξοδα τριπλασιάστηκαν και φαίνεται ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με την γερμανική ομάδα να έχει λίγες επιλογές για να μειώσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να θυσιάσει την εξέλιξη του μονοθεσίου της, ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι έπρεπε να σκεφτεί δημιουργικά όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση για τον εαυτό της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκρίνει ένα σχέδιο για τη μακροπρόθεσμη μείωση του ενεργειακού της κόστους, με επένδυση σε ένα ηλιακό πάρκο σε συνεργασία με έναν έμπειρο κατασκευαστή και χρηματοδότη ηλιακών συστημάτων. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός ηλιακού πάρκου σε μια τοποθεσία που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, κοντά στο εργοστάσιό της, το οποίο θα μπορεί στη συνέχεια να τροφοδοτείται απευθείας με ενέργεια.

Ο Wolff δήλωσε: «Το ενεργειακό κόστος στο Brackley έχει τριπλασιαστεί. Μιλάμε για εκατομμύρια: από 2 έως 6 εκατομμύρια λίρες μόνο για ενέργεια. Τα τσάρτερ και οι αεροπορικές μεταφορές έχουν επίσης αυξηθεί τρομερά. Προσπαθώ να μας βλέπω ως μια βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και με θετική παρότρυνση, θα δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο για να παρέχει ενέργεια σε εμάς και σε άλλους. Ακόμα και αν σήμερα προμηθευόμαστε 100% ‘πράσινη’ ενέργεια, για να είμαστε ουδέτεροι ως προς το CO2, πρέπει απλώς να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Εργοστάσιο Mercedes F1

«Έχουμε θέσει στους εαυτούς μας αρκετά ακραίους, αρκετά φιλόδοξους στόχους για την κατασκευή του δικού μας ηλιακού πάρκου. Ξοδέψαμε φέτος πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες για την αντιστάθμιση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ο βραχυπρόθεσμος/μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να έχουμε το δικό μας ηλιακό πάρκο, το οποίο θα έχει αποσβεστεί σε 20 χρόνια. Υποθέτω ότι τώρα με τις αυξημένες τιμές της ενέργειας μπορείς να ισχυριστείς ότι όποια κι αν είναι η εξέλιξη των τιμών της ενέργειας, αυτό θα γίνει πολύ πιο σύντομα».

Ο Wolff δήλωσε επίσης ότι ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας στην οικονομική ευπορία των ανθρώπων, ώθησε τη Mercedes να προχωρήσει σε αύξηση των μισθών του προσωπικού της: «Καταλαβαίνουμε ότι βρίσκονται, ιδίως οι μισθοί των χαμηλότερων βαθμίδων, υπό ακραία πίεση. Το ενεργειακό κόστος αποτελεί μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και θα αντιδράσουμε σε αυτό, βρίσκοντας τρόπους να αντισταθμίσουμε τη σχετική απώλεια αγοραστικής ισχύος».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!