Η Maserati στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 το 2023

Η Maserati ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 το 2023, με την MC20.

Η Maserati στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 το 2023

Η Maserati ανακοίνωσε ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 το 2023, με την MC20.

Έπειτα από την ανακοίνωση στις αρχές Ιανουαρίου της εισόδου της στη Formula E το 2023, η Maserati θα κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανακοινώνοντας ότι θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 το 2023 με την MC20 GT2, η οποία ήταν σχεδιασμένη από τα πρώτα στάδια της εξέλιξής της για να επαναφέρει την ιταλική εταιρεία με έμβλημα την τρίαινα στους αγώνες αυτοκινήτου.

Η Maserati MC20 GT2 παρουσιάστηκε ταυτόχρονα με την έναρξη των δοκιμών για τις 24 Ώρες του Spa αυτό το Σαββατοκύριακο, έναν αγώνα που η ιταλική μάρκα κέρδισε τρεις φορές (2005, 2006, 2008) με την MC12 GT1.

Το νέο αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στους πελάτες εγκαίρως για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος GT2 της επόμενης χρονιάς και θα γίνει το 7ο μοντέλο που θα έχει περάσει ομολογκαστιόν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έπειτα από τη Formula E, η είσοδος στον στίβο του GT2, δίπλα σε μάρκες όπως η Porsche, η Audi και η Mercedes είναι το δεύτερο πρόγραμμα μηχανοκίνητου αθλητισμού που αποκαλύπτει η Maserati μετά τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSA για τη δημιουργία της Stellantis στις αρχές του 2021.

Η MC20 GT2 διατηρεί τον 3λιτρο twin-turbo V6 που στην έκδοση παραγωγής αποδίδει 630 ίππους, αλλά η τελική ισχύς του αγωνιστικού αυτοκινήτου θα καθοριστεί από τους κανονισμούς ισοστάθμισης απόδοσης Balance of Performance. Θα χρησιμοποιεί αγωνιστικό κιβώτιο 6 σχέσεων και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τιμή αγοράς για τους ενδιαφερόμενους.

Η Maserati θα προσφέρει στους πελάτες και τις ομάδες της την MC20 GT2, η οποία βασίζεται στην έκδοση παραγωγής και από αυτήν κληρονομεί τις προδιαγραφές της. Αυτές περιλαμβάνουν τον κινητήρα Nettuno με την τεχνολογία Maserati Twin Combustion (MTC), ανάρτηση διπλών ψαλιδιών, και monocoque από ανθρακονήματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!