Live: GT2 European Series – Red Bull Ring

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τους αγώνες του δεύτερου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος GT2, από την πίστα του Red Bull Ring, στην Αυστρία.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα GT2 δημιουργήθηκε για να φέρει τους τζέντλεμαν οδηγούς στο προσκήνιο, προσφέροντας αυτοκίνητα GT παγκόσμιας κλάσης που προετοιμάζονται από επαγγελματικές ομάδες, αλλά εντός μιας πιο χαλαρής ατμόσφαιρας.

Τα αυτοκίνητα GT2 έχουν περισσότερη ιπποδύναμη από τα GT3, αλλά είναι λιγότερο εξελιγμένα αεροδυναμικά, γεγονός που τα καθιστά πιο φιλικά για έναν ερασιτέχνη. Το GT2 προσφέρει στους ερασιτέχνες οδηγούς ένα θεσμό στον οποίο έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να εξελιχθούν πριν επιλέξουν να αντιμετωπίσουν πιο έντονο ανταγωνισμό στο GT3.

Ο θεσμός είναι σχεδιασμένος για ώριμους ερασιτέχνες οδηγούς, προσφέροντας εκτεταμένο χρόνο στην πίστα και ισότιμους όρους ανταγωνισμού. Οδηγοί ηλικίας 40 ετών και άνω μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, ή όσοι είναι άνω των 30 ετών και δημιουργούν πλήρωμα με έναν ερασιτέχνη team-mate ηλικίας 55 ετών και άνω.

Φέτος, στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται έχει προστεθεί και το θρυλικό όνομα της Brabham, με την BT62, πέραν των Audi R8 LMS, ΚΤΜ Χ-Bow, Mercedes-AMG GT2 και Porsche GT2 RS CS. Η σεζόν αποτελείται από 6 γύρους διπλών αγώνων στις πίστες των Imola (Ιταλία), Red Bull Ring (Αυστρία), Misano (Ιταλία), Spa-Francorchmaps (Βέλγιο), Βαλένθια (Ισπανία) και Paul Ricard Γαλλία.

H ζωντανή μετάδοση του 1ου αγώνα από το Red Bull Ring θα ξεκινήσει το Σάββατο, 21 Μαΐου, στις 17:55 (επάνω βίντεο) και του 2ου αγώνα την Κυριακή, 22 Μαΐου, στις 12:15 (κάτω βίντεο).

Live timing

2ος αγώνας: Κυριακή 12:15

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!