Λεπτομέρειες για τη θέση του CEO της FIA

H FIA αποκάλυψε μερικά από τα καθήκοντα που θα αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλός της, μια νέα θέση που δημιουργήθηκε φέτος.

Λεπτομέρειες για τη θέση του CEO της FIA

H FIA αποκάλυψε μερικά από τα καθήκοντα που θα αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλός της, μια νέα θέση που δημιουργήθηκε φέτος.

Η προσθήκη ενός CEO στην οργάνωση της FIA ήταν ένας από τους στόχους που είχε προαναγγείλει την ημέρα της εκλογής του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο καινούργιος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem. H αναζήτηση του κατάλληλου ατόμου, που θα αναλάβει το ρόλο του διεθύνοντα συμβούλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας ξεκίνησε το Φεβρουάριο, με τη δημιουργία του Γκρουπ Πρόσληψης CEO, το οποίο θα καθόριζε τα καθήκοντα του πόστου αυτού και τις ικανότητες που απαιτούνται.

Η αναζήτηση υποψηφίων για το πόστο -με έδρα τη Γενεύη- συνεχίζεται πλέον μέσω του πρακτορείου αναζήτησης συνεργατών Russell Reynolds Associates. Δεν έχει οριστεί προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. Στην περιγραφή των απαιτήσεων για τη θέση, που έχει συνταχθεί με τη βοήθεια της FIA και έχει δημοσιοποιήσει το πρακτορείο, αναφέρεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία «επιθυμεί να προσλάβει έναν εμπορικά προσανατολισμένο και μεταρρυθμιστικό ηγέτη για να εκσυγχρονίσει τον οργανισμό και να ενισχύσει την αξία που προσφέρει στα ποικίλα μέλη του σε όλο τον κόσμο».

«Ο πρόεδρος της FIA και η εκλεγμένη ηγεσία καθορίζουν το όραμα και την πολιτική της FIA. Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Γερουσίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της στρατηγικής του οργανισμού για την υλοποίηση αυτού του οράματος και για την επιτυχή επιχειρησιακή και οικονομική απόδοση μιας ολοκληρωμένης και ευθυγραμμισμένης διοίκησης της FIA. Οι βασικές προτεραιότητες για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα είναι η σταθεροποίηση των οικονομικών της FIA, η βελτιστοποίηση των δομών διακυβέρνησης και των επιχειρησιακών διαδικασιών, καθώς και η ανάπτυξη των ικανοτήτων της εκτελεστικής ηγεσίας για την υποστήριξη της διαφοροποίησης και της ανάπτυξης των μελλοντικών πηγών εσόδων της».

Η FIA κάνει σαφές ότι θέλει να παράγει περισσότερα έσοδα, καθώς μία από τις ευθύνες του καινούργιο CEO, θα είναι «η διαμόρφωση σχεδίων εμπορικής ανάπτυξης για την αύξηση και διαφοροποίηση των πηγών εσόδων της FIA, προς υποστήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών (και ποτέ σε ανταγωνισμό με αυτές)». Ο νέος CEO θα πρέπει να «επαναφέρει τη FIA στην κερδοφορία και τη βελτίωση των μακροπρόθεσμων συνολικών οικονομικών επιδόσεών της, τόσο μέσω της μείωσης του κόστους και της επιδίωξης νέων εμπορικών πηγών εσόδων, λογοδοτώντας για τις οικονομικές της επιδόσεις».

Mohammed Ben Sulayem

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν «εμπειρία σε ανώτερη θέση διοικητικού στελέχους σε διεθνή εμπορική επιχείρηση ή σύνθετο οργανισμό συγκρίσιμης κλίμακας με τη διοικητική οργάνωση της FIA. Η προηγούμενη εμπειρία ή γνώση του κλάδου του μηχανοκίνητου αθλητισμού ή/και των ευρύτερων αγορών αυτοκινήτου και κινητικότητας θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα. Ανεξάρτητα από τον κλάδο που προέρχεται, ο Διευθύνων Σύμβουλος θα πρέπει να είναι παθιασμένος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ή/και τον παγκόσμιο μετασχηματισμό της κινητικότητας, και το σημαντικό ρόλο τους στην κοινωνία».

Όσον αφορά τα προσωπικά χαρακτηριστικά που ζητούνται αναφέρεται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι «χαμηλών τόνων και με ταπεινή προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι ο οργανισμός υπάρχει για να υποστηρίζει τα παγκόσμια μέλη του. Να ενθαρρύνει τους άλλους να μοιράζονται τα φώτα της δημοσιότητας και να γιορτάζει και να υποστηρίζει ορατά την επιτυχία της ομάδας».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!