Πρεμιέρα του ΙΑΜΕ Series Greece 2022

Με πολλές συμμετοχές που φτάνουν τις 30 ξεκινάει την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωτάθλημα IAME Series Greece για το 2022.

Πρεμιέρα του ΙΑΜΕ Series Greece 2022

Με πολλές συμμετοχές που φτάνουν τις 30 ξεκινάει την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωτάθλημα IAME Series Greece για το 2022.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το IAME Series Greece, με τον πρώτο αγώνα για το 2022 να γίνεται την Κυριακή 17 Απριλίου. Χώρος έναρξης το Kartodromo, εκεί όπου 30 οδηγοί κάθε ηλικίας θα παραταχθούν στο grid της εκκίνησης.

Στόχος τους θα είναι η κατάκτηση της πρώτης καρό σημαίας της σεζόν και μαζί με αυτή, το πλεονέκτημα στο κυνήγι των εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series (IWF).

Η κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) είναι η πολυπληθέστερη της πρεμιέρας, με 13 συμμετοχές, οι 8 εκ των οποίων ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη 5 αθλητές, ενώ η X30 SENIOR (από 14 ετών) θα έχει 7 οδηγούς στο grid.

Φέτος η X30 MASTER (άνω των 30 ετών) αποτελεί αυτόνομη κατηγορία και στον πρώτο εκ των τριών γύρων του 2022 θα λάβουν μέρος 5 οδηγοί, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την πιο σκληρή γόμα των ελαστικών της Comet.

Ο αγώνας της πρεμιέρας θα διοργανωθεί από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια θα έχει η IRON Team.

Το IAME Series Greece εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο πλούσια δώρα στο ελληνικό karting, συμπεριλαμβανομένων και 8 εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς, που θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα karting Le Mans.

Με την υγεία των αγωνιζομένων και των εκπροσώπων των ομάδων να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, τονίζεται πως στους αγώνες του IAME Series Greece θα εφαρμοστεί το Ειδικό Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφαλείας Αγώνων Karting που επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!