Ο Lewis Hamilton αμφισβητεί την αμεροληψία των αγωνοδικών

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, ο Lewis Hamilton δε θέλησε να σχολιάσει τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, αλλά άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την αμεροληψία των αγωνοδικών της Formula 1.

Ο Lewis Hamilton αμφισβητεί την αμεροληψία των αγωνοδικών

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της χρονιάς, ο Lewis Hamilton δε θέλησε να σχολιάσει τα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι, αλλά άφησε σαφείς υπαινιγμούς για την αμεροληψία των αγωνοδικών της Formula 1.

Στα πλαίσια του πρώτου χειμερινού τεστ δοκιμών εξέλιξης διοργανώθηκε και η πρώτη συνέντευξη Τύπου στα paddock της F1, με τον Lewis Hamilton να κάνει αιχμηρές δηλώσεις, μερικές ημέρες αφότου ανακοινώθηκε από τη FIA η αντικατάσταση του διευθυντή αγώνων της Formula 1, Michael Masi. Ο Βρετανός απέφυγε να σχολιάσει το φινάλε της περυσινής σεζόν: «Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε πίσω και να σχολιάσω οτιδήποτε επί αυτού. Έγινε, τελείωσε, οπότε προχωράω μπροστά».

Ωστόσο, ο Hamilton άφησε αιχμές όσον αφορά τους αγωνοδίκες του σπορ: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε επίσης αμερόληπτους αγωνοδίκες. Ορισμένοι οδηγοί είναι πολύ καλοί φίλοι με μερικούς από αυτούς. Ορισμένοι ταξιδεύουν με συγκεκριμένα άτομα, που τείνουν να συμπαθούν περισσότερο κάποιους. Οπότε, το να έχουμε ανθρώπους που είναι αμερόληπτοι είναι απολύτως απαραίτητο, όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων. Θέλω να δω γυναίκες στο δωμάτιο των αγωνοδικών. Νομίζω ότι δεν έχουμε καθόλου. Νομίζω ότι ίσως πέρυσι να είχαμε μία ή δύο. Θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε μια γυναίκα και έναν άνδρα για τις δύο θέσεις διευθυντή αγώνων», τις οποίες πλέον καλύπτουν οι Eduardo Freitas και Niels Wittich.

O διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει συνειδητή μεροληψία στους αγωνοδίκες: «Το πιο σημαντικό είναι να συζητάμε για τη διεύθυνση αγώνων, τη στήριξη που θα έχουμε πίσω στη βάση, ή τους αγωνοδίκες. Υπάρχει ένα επίπεδο το οποίο αξίζουμε και όλοι περιμένουν. Υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι επάνω στους οποίους μπορούμε να στηριχθούμε. Το έχουμε συζητήσει: το ζήτημα της έλλειψης συνοχής. Δε θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο ερμηνείας των κανονισμών. Δε θα πρέπει να υπάρχει επιείκεια όσον αφορά τι μπορεί να είναι το πιθανό αποτέλεσμα. Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί. Καθώς τα πάντα αναδομούνται, πιστεύω ότι προχωρώντας με τον Mohammed Ben Sulayem, θα βελτιστοποιήσουμε όλες αυτές τις δομές».

Ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner σχολίασε: «Πολλά από τα ζητήματα προκύπτουν από τους ίδιους τους κανονισμούς. Έχουμε πολύ περίπλοκους κανονισμούς, που στη συνέχεια αφήνουν περιθώριο για ερμηνεία. Τα όρια πίστας είναι ένα προφανές, ενώ σε κάθε άλλο σπορ, αν περάσεις τη γραμμή είσαι εκτός. Εδώ έχουμε μια κατάσταση όπου σε μερικές στροφές είναι εντάξει και σε άλλες όχι. Για τους οπαδούς, ακόμα και για τις ομάδες και τους οδηγούς, αυτό προκαλεί σύγχυση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σαφείς κανονισμοί, που να είναι εύκολοι στην αστυνόμευση. Όλοι έχουμε βρεθεί να δεχόμαστε αποφάσεις αγωνοδικών με τις οποίες δεν είμαστε ευχαριστημένοι».

«Με τον Mohammed Ben Sulayem, έχουμε έναν καινούργιο πρόεδρο που θέλει να ενισχύσει τη δομή και να φέρει το αντίστοιχο του VAR, κάτι που οι ομάδες έχουν ήδη στη διάθεσή τους. Η δημιουργία καλύτερων υποδομών, για πιο καθαρές αποφάσεις, με πιο σαφείς κανονισμούς είναι κάτι το οποίο πρέπει να επιδιώκουμε. Αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει μεροληψία από τους αγωνοδίκες κατά τη διάρκεια των τελευταίων σεζόν. Δε γνωρίζω για κανέναν αγωνοδίκη που να ταξιδεύει με οδηγούς στους αγώνες», κατέληξε ο Horner.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!