WRC-Ράλλυ Σουηδίας: Toyota highlights 2ης ημέρας

Παρακολουθήστε τα καλύτερα highlights της Toyota Gazoo Racing από τη δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Σουηδίας, όπου ο Takamoto Katsuta βρίσκεται στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ο Ιάπωνας οδηγός της Toyota Gazoo Racing World Rally Team, Takamoto Katsuta, ήταν εξαιρετικός στις ακραίες χειμερινές συνθήκες του Ράλλυ Σουηδίας, και ολοκλήρωσε την πρώτη πλήρη ημέρα του δεύτερου αγώνα της φετινής σεζόν του WRC στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, μόλις 3,2 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ο Kalle Rovanpera, αφού πήρε από νωρίς το προβάδισμα στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή Umea Sprint την Πέμπτη το βράδυ, κέρδισε και την πρώτη ΕΔ της Παρασκευής και προηγήθηκε με διαφορά 5,7 δευτερολέπτων από τον ομόσταυλό του Katsuta, μετά την ΕΔ3. Δυστυχώς, σε μια δύσκολη ΕΔ4 που αιφνιδίασε αρκετούς οδηγούς, ο Φινλανδός είχε ένα τετ-α-κέ έπειτα από επαφή με μια συστάδα χιονιού, προκαλώντας ζημιά στο ψυγείο που τον ανάγκασε να σταματήσει. Με την αποκατάσταση της ζημιάς, θα επανεκκινήσει αύριο.

Ο Katsuta σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ΕΔ4 και τέθηκε επικεφαλής στη γενική κατάταξη με διαφορά 11,4 δευτερολέπτων. Ο Elfyn Evans είχε ένα γρήγορο τετ-α-κέ 360 μοιρών στην ΕΔ3, αλλά ανέκαμψε χωρίς να χάσει πολύ χρόνο και ολοκλήρωσε τις πρωινές διαδικασίες 3ος.

Οι απογευματινές ειδικές διαδρομές έφεραν πιο δύσκολες συνθήκες με έντονη χιονόπτωση, που σήμαινε ότι ο δρόμος γινόταν πιο γρήγορος με κάθε αυτοκίνητο που περνούσε, ενώ πρόσθετες προκλήσεις προέκυψαν στις δύο τελευταίες ΕΔ, που διεξήχθησαν στο σκοτάδι. Ο Katsuta αντιμετώπισε τις προκλήσεις και έχασε μόνο λίγο χρόνο από τον Esapekka Lappi (Hyundai), ο οποίος βρισκόταν δύο αυτοκίνητα πίσω του στο δρόμο

Στο βαθύ χιόνι, ο Evans βρισκόταν σε μεγαλύτερο μειονεκτική θέση, όντας αναγκασμένος να ανοίγει το δρόμο από τη δεύτερη ειδική διαδρομή του απογεύματος και έπειτα. Ολοκλήρωσε την ημέρα στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!