WRC-Ράλλυ Σουηδίας, Πέμπτη: «1-2-3» της Toyota

Ο Kalle Rovanpera σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του Ράλλυ Σουηδίας, του δεύτερου αγώνα στη φετινή σεζόν του WRC.

To χιονισμένο Ράλλυ Σουηδίας, ο δεύτερος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος του WRC, ξεκίνησε σήμερα με τη διεξαγωγή της πρώτης, νυχτερινής, ειδικής διαδρομής (Umea Sprint) με μήκος μόλις 5,16 χλμ. Σε αυτήν, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kalle Rovanpera, ο οποίος επέστρεψε στη δράση, καθώς φέτος συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο.

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing προηγήθηκε με διαφορά 1,4 δλ. από τον Ιάπωνα team-mate του, Takamoto Katsuta. Παράλληλα, ο άλλος οδηγός της Toyota, o Ουαλός Elfyn Evans, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα για την ιαπωνική ομάδα, 2 δλ. μακριά από την κορυφή.

Ο Εσθονός Ott Tanak βρέθηκε στην 4η θέση με το Hyundai i20 N Rally1, το οποίο έχει καινούργιο χρωματισμό από αυτό τον αγώνα. Ο Tanak σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με το Γάλλο Adrien Fourmaux, που οδηγεί το Ford Puma της M-Sport. Αμφότεροι βρέθηκαν μόλις 0,1 δλ. πίσω από τον Evans.

O Βέλγος Thierry Neuville με το δεύτερο Hyundai i20 N κατετάγη 6ος, ακολουθούμενος από το Φινλανδό team-mate του Esapekka Lappi, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Λουξεμβουργιανός Gregoire Munster με το δεύτερο Ford Puma της M-Sport.

Στην κορυφή της κατηγορίας WRC2 βρέθηκε ο Σουηδός Oliver Solberg με Skoda Fabia RS, ακολουθούμενος (στα 3 δλ.) από το Φινλανδό Roope Korhonen με Toyota GR Yaris Rally2, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Ρώσος (με βουλγαρική αγωνιστική άδεια) Nikolay Gryazin, με Citroen C3 Rally2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!