Στόχος η διάκριση για τον Λάμπρο Αθανασούλα και την Ηyundai Ελλάς στο Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η Hyundai Ελλάς στηρίζει και φέτος το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου οι οποίοι θα αγωνισθούν με Hyundai i20 N Rally2.

Στόχος η διάκριση για τον Λάμπρο Αθανασούλα και την Ηyundai Ελλάς στο Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Η Hyundai Ελλάς στηρίζει και φέτος το ελληνικό πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου οι οποίοι θα αγωνισθούν με Hyundai i20 N Rally2.

Η μεγάλη γιορτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πανηγυρική του εκκίνηση το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σε αυτό τον εμβληματικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που φέτος γιορτάζει 70 χρόνια ιστορίας, βροντερό παρών δίνει για μια ακόμη φορά η Hyundai Ελλάς, η οποία υποστηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πλήρωμα των Λάμπρου Αθανασούλα – Νίκου Ζακχαίου.

Θυμίζουμε πως ο συνδυασμός διακρίθηκε στο περσινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τερματίζοντας στην 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων και στην εξαιρετική 16η θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα, ενώ παράλληλα τερμάτισαν 9οι στην απαιτητική κατηγορία WRC2.

Μια επίδοση που ήρθε να προστεθεί στο επίτευγμα της Hyundai Μotorsport, η οποία κυριάρχησε στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022 τερματίζοντας στις θέσεις 1-2-3 για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αγώνα μετά από 33 χρόνια!

Όπλο του ελληνικού πληρώματος φυσικά θα είναι και φέτος το Hyundai i20 Ν Rally2. Το πανίσχυρο αγωνιστικό i20 διαθέτει κινητήρα 1.6 Turbo ο οποίος αποδίδει περί τους 290 ίππους και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων και τετρακίνηση.

Hyundai Hellas Rally Team: Το πλήρωμα

Ο Λάμπρος Αθανασούλας ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες το 2002 σε ηλικία 26 ετών και είναι ο εν ενεργεία Έλληνας οδηγός ράλλυ με τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ως πλήρωμα με τον Νίκο Ζακχαίο συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Ράλλυ Ακρόπολις το 2007. Πολύ σύντομα ήρθαν οι διακρίσεις, κατακτώντας την πρώτη θέση στο PWRC το 2009.

Έκτοτε, ο Λάμπρος ανέβηκε 2 φορές στο βάθρο του αγώνα στο πλαίσιο του ERC, το 2015 με τον Νίκο και το 2016 με τον Ηλία Παναγιωτούνη, ενώ έχει κερδίσει 6 φορές την άτυπη ελληνική κατάταξη.

O Νίκος Ζακχαίος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και συμμετέχει σε αγώνες αυτοκινήτου από το 2001. Έκτοτε έχει συνοδηγήσει με μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες οδηγούς κερδίζοντας πολλά κύπελλα και πρωταθλήματα.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ανάδειξης ταλέντων στο εξωτερικό, έχει κερδίσει τρεις φορές έπαθλο αναβάσεων σαν οδηγός και έχει γράψει κορυφαίους χρόνους σε ασφάλτινα Ράλλυ με αυτοκίνητα της κατηγορίας F2.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!