F1: H Williams ανακοίνωσε καινούργιο COO

H ομάδα της Williams στη Formula 1, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Καναδού Frederic Brousseau ως επικεφαλής λειτουργικού στελέχους, ο οποίος προέρχεται από 26ετή καριέρα στην αεροναυπηγική.

F1: H Williams ανακοίνωσε καινούργιο COO

H ομάδα της Williams στη Formula 1, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Καναδού Frederic Brousseau ως επικεφαλής λειτουργικού στελέχους, ο οποίος προέρχεται από 26ετή καριέρα στην αεροναυπηγική.

Η ομάδα της Williams έχει ξεκινήσει τη στρατολόγηση για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργήσει οι αποχωρήσεις από την ομάδα τον περασμένο Δεκέμβριο. Έχοντας αποκτήσει τον James Vowles από τη Mercedes ως επικεφαλής ομάδας, τώρα ανακοίνωσε την πρόσληψη του Frederic Brousseau. Ο Καναδός θα αναλάβει τα υπόλοιπα καθήκοντα που είχε ο Jost Capito ως CEO και δεν υποπίπτουν στις αρμοδιότητες του James Vowles. Έπειτα από μία 26ετή καριέρα στην αεροναυπηγική βιομηχανία, ο Frederic Brousseau θα προσχωρήσει στην ομάδα της Williams τον Απρίλιο.

Η επαγγελματική καριέρα του Frederic Brousseau ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Pratt & Whitney στον Καναδά το 1997 και εξελίχθηκε σε διάφορους επιχειρησιακούς και διοικητικούς ρόλους, συμπεριλαμβανομένων άμεσων πρωτοβουλιών για διεθνή έργα προμηθειών. Ως γενικός διευθυντής του αεροδιαστημικού κέντρου Mirabel της εταιρείας, καθοδήγησε τη δημιουργία των εγκαταστάσεων και της υπερσύγχρονης γραμμής παραγωγής των κινητήρων του εμπορικού αεροσκάφους Airbus A220.

Αφού ανέλαβε διάφορους εκτελεστικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Pratt & Whitney, ο Frederic διορίστηκε αντιπρόεδρος επιχειρήσεων της εταιρείας τον Απρίλιο του 2022. Σε αυτόν το ρόλο, επέβλεπε τις παγκόσμια επιχειρηματική λειτουργία της, συμπεριλαμβανομένων 12 μονάδων εγκαταστάσεων στον Καναδά, την Πολωνία, το Μαρόκο και την Κίνα.

Ηγήθηκε επίσης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας, της στρατηγικής προμηθειών, καθώς και της εκβιομηχάνισης νέων προγραμμάτων. Ο Frederic ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και την εφαρμογή της επιχειρησιακής στρατηγικής με έμφαση στη διασφάλιση της επιχειρησιακής ανταγωνιστικότητας των εγκαταστάσεων και της αλυσίδας εφοδιασμού της.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Pratt & Whitney, διαδραμάτισε επίσης ηγετικό ρόλο στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, των περιβαλλοντικά βιώσιμων φιλοσοφιών και πρακτικών παραγωγής και της ανάπτυξης ταλέντων σε διάφορα πολυπολιτισμικά και διεπιστημονικά περιβάλλοντα.

Ο Frederic Brousseau δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να ξεκινάς ένα ολοκαίνουργιο ταξίδι και να εργάζεσαι για να πετύχεις τα όνειρά σου. Ήταν μια συναρπαστική αρχή της σεζόν και ανυπομονώ να ενταχθώ σε μια ομάδα με τέτοια κληρονομιά στη Formula 1. Ανυπομονώ να ξεκινήσω και να συμβάλω στην οικοδόμηση του μέλλοντος του οργανισμού, μαζί με όλους στη Williams».

Ο Matthew Savage, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Williams, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τον Frederic στην ομάδα ως έναν ενεργητικό και έμπειρο ηγέτη που μπορεί να βοηθήσει στη μεταμόρφωση της Williams. Ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας στο χώρο του εργοστασίου και στον πιο πρόσφατο ρόλο του ήταν υπεύθυνος για τις παγκόσμιες αεροδιαστημικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης πολλαπλών παγκόσμιων εργοστασίων παραγωγής και μιας επιχείρησης με περισσότερους από 10.000 υπαλλήλους. Περιμένω ότι θα συμβάλει σημαντικά στο ταξίδι μας στη Williams».

Προεπισκόπηση GP Σαουδικής Αραβίας

F1 - Logan Sargeant (Williams) GP Μπαχρέιν 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!