Formula E – Hyderabad: Έσπασε το σερί της Porsche

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του 4ου αγώνα της φετινής σεζόν της Formula E, που διεξήχθη για πρώτη φορά στο Hyderabad της Ινδίας, με τον Jean-Eric Vergne να κατακτά τη νίκη με το μονοθέσιο της DS Penske.

Στο χαοτικό πρώτο E-Prix της Formula E στο Hyderabad της Ινδίας, τα πράγματα ήταν καταστροφικά για την ομάδα της Jaguar, στην έδρα του ομίλου Tata, όπου ανήκει η βρετανική μάρκα… Ο Νεοζηλανδός Mitch Evans είχε κατακτήσει την pole position για την Jaguar, ωστόσο όταν επέλεξε να πάρει το πρώτο του attack mode στον 7ο γύρο, έπεσε πίσω από τους Sebastien Buemi (Envision) και Jean-Eric Vergne (DS Penske).

Ωστόσο, λίγο αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την Jaguar, όταν ο έτερος οδηγός της, Sam Bird, στην προσπάθειά του να περάσει εμπρός από το Nissan του Sacha Fenestraz, γλίστρησε και έπεσε επάνω στον team-mate του, προκαλώντας τετ-α-κέ και εγκατάλειψη του Evans λόγω ζημιών. Το συμβάν έφραξε το δρόμο του Maximilian Gunther (Maserati) και η κατάσταση ευνόησε πολύ τον Nick Cassidy, με το δεύτερο μονοθέσιο της Envision, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στην 3η θέση.

Στη συνέχεια, ο Vergne είχε τη δυνατότητα να περάσει τον Buemi για την πρωτοπορία. Ο Ελβετός απάντησε με τη χρήση του attack mode, γεγονός που τον έριξε πίσω και από τον team-mate του, Cassidy. Ωστόσο, πριν ο Buemi προλάβει να εκμεταλλευτεί την επιπλέον ισχύ, η κανονική ροή του αγώνα διακόπηκε από την παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας, έπειτα από το ατύχημα του Jake Hughes, που άφησε τη McLaren του ακινητοποιημένη στην πίστα.

Στην επανεκκίνηση, ο έτερος οδηγός της McLaren, Rene Rast, χτύπησε το πίσω μέρος της Andretti του Jake Dennis και έπεσε πίσω στην κατάταξη με ζημιά στην εμπρός αεροτομή. Ο Dennis υπέστη αστοχία ελαστικού, που ανέκοψε την ανέλκυσή του από την 11η θέση εκκίνησης έως την 3η θέση που βρισκόταν μέχρι να εκτυλιχθεί το συμβάν. Στα τελευταία στάδια του αγώνα, η DS Penske του επικεφαλής Jean-Eric Vergne είχε λίγα αποθέματα ενέργειας και ο Cassidy πίεζε ασφυκτικά τον Γάλλο.

Ωστόσο, ο Vergne κάλυπτε πάντα την εσωτερική στη φουρκέτα της στροφής 3, το βασικό σημείο προσπερασμάτων του αγώνα, και υπερασπίστηκε επιτυχώς τη θέση του από τον Cassidy, για να κατακτήσει τη νίκη αψηφώντας τις πιθανότητες, διασχίζοντας τη γραμμή τερματισμού με 0% ενέργεια και μόλις 0,4 δλ. διαφορά από τον Νεοζηλανδό της Evnision. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για την ομάδα της Penske έπειτα από 2 χρόνια και με αυτό τον τρόπο, ο Vergne έσπασε το σερί των μονοθεσίων της Porsche, που είχαν κατακτήσει τη νίκη και στους τρεις φετινούς αγώνες που έχουν προηγηθεί.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πορτογάλος Anotnio Felix da Costa με το εργοστασιακό μονοθέσιο της Porsche, καθώς ο Sebastien Buemi δέχθηκε ποινή διέλευσης από το pit lane επειδή χρησιμοποίησε περισσότερη ώρα από το επιτρεπτό μέγιστη ισχύ. Αυτό προώθησε τον έτερο οδηγό της Porsche και επικεφαλής της βαθμολογίας, Pascal Wehrlein στην 4η θέση. Ο Γερμανός είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από ένα σφοδρό ατύχημα στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και αγωνίστηκε με πόνους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!