WRX – Spa: H κυριαρχία συνεχίζεται

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τους δύο γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross από το Spa-Francorchamps, όπου Johann Kristoffersson συνέχισε να κυριαρχεί, σημειώνοντας άλλες δύο νίκες.

O 33χρονος Σουηδός Johan Kristoffersson διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του στο κυνήγι του στέμματος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA, κατακτώντας τη νίκη και στους δύο γύρους (6ος και 7ος της σεζόν από τους 11 συνολικά) που διεξήχθησαν στο Spa-Francorchamps του Βελγίου.

Στον πρώτο αγώνα, παρότι κατέκτησε την SuperPole, ήταν 3ος και στα δύο heat, 2ος στον αγώνα πρόκρισης και 3ος στον ημιτελικό. Το γεγονός ότι εκκίνησε τον τελικό του πρώτου αγώνα από την 4η θέση είχε λίγη σημασία, καθώς κατάφερε να περάσει τους Niclas Gronholm και Kevin Hansen που ήταν απασχολημένοι να μάχονται μεταξύ τους στην 1η στροφή.

Στη φουρκέτα της Raidillon ο Gronholm πυροδότησε μία αλυσιδωτή αντίδραση που έσπρωξε τον Kristoffersson στο πίσω μέρος του poleman Timmy Hansen προκαλώντας το τετ-α-κέ του Peugeot 208, το οποίo στη συνέχεια χτύπησε και τον Gronholm. Αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Kristoffersson να κυριαρχήσει, με 2ο τον Timmy Hansen και 3ο τον Gustav Bergstrom, o οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, στην 6η του συμμετοχή στο WRX.

Αρχικά, ο Bergstrom δεν ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει καν στον τελικό, αλλά προκρίθηκε σε αυτόν λόγω του αποκλεισμού της Klara Andersson, έπειτα από την καραμπόλα που προκάλεσε η 22χρονη Σουηδέζα στον ημιτελικό.

Ο Johan Kristoffersson κατέκτησε την SuperPole και για το δεύτερο αγώνα, αλλά στο 1ο heat είχε αστοχία πίσω δεξιού ελαστικού, η οποία ξερίζωσε την πίσω πόρτα του Volkswagen του. Ο Σουηδός επικράτησε σε μία καταπληκτική μάχη με τον Niclas Gronholm στο 2ο heat, κερδίζοντας και τον αγώνα πρόκρισης.

Ο Kristoffersson επικράτησε του συμπατριώτη του, Kevin Hansen στον προημιτελικό, για να εκκινήσει με καταπληκτικό τρόπο από την pole position στον τελικό και να παραμείνει επικεφαλής έως την καρό σημαία, χωρίς να απειληθεί. O Gronholm ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, έπειτα από μία ωραία μάχη με τον Gustav Bergstrom, που… άρχισε να συνηθίζει την παρουσία του στο βάθρο!

Το αποτέλεσμα αυτό επέτρεψε στον Kristoffersson να επεκτείνει τη βαθμολογικό του προβάδισμα στο Πρωτάθλημα στους 41 βαθμούς, έχοντας κερδίσει 6 στους 7 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, με 4 να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!