F1: Στο motorhome της Mercedes

Σε αυτό το βίντεο, η Mercedes μας φιλοξενεί στο motorhome της ομάδας της, το οποίο χρησιμοποιείται σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες της Formula 1.

Κάθε ομάδα της Formula 1 διαθέτει motorhome στο πίσω μέρος των pits, το χώρο που αποκαλείται paddock, ένας όρος που -όπως αρκετοί που χρησιμοποιούνται στη Formula 1- προέρχεται από τις ιπποδρομίες. Τα motorhome των ομάδων χρησιμεύουν για το προσωπικό τους που βρίσκεται στην πίστα (μέγιστο όριο: 115 άτομα, μόνο 58 εκ των οποίων επιτρέπεται να απασχολούνται με τη λειτουργία του μονοθεσίου) να τρώνε τα γεύματα της ημέρας. Χρησιμοποιούνται επίσης ως χώρος φιλοξενίας για δημοσιογράφους και καλεσμένους.

Το motorhome της Mercedes είναι τριώροφο και στον πρώτο εξ αυτών των ορόφων βρίσκεται ο χώρος του catering, με μπουφέ από τον οποίο οι άνθρωποι της ομάδας και οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν το γεύμα τους. Στο πίσω μέρος υπάρχει η κουζίνα, όπου προετοιμάζονται τα γεύματα. Σε κάθε αγώνα, καταναλώνονται περίπου 80 κιλά κρέατος και 60 κιλά ψαριών και λαχανικών.

Το motorhome της Mercedes ζυγίζει 136 τόνους(!) και είναι αρθρωτό, καθώς οι μηχανικοί της ομάδας του συναρμολογούν σε κάθε αγώνα. Ο 1ος και ο 2ος όροφος αποτελούνται από 16 τμήματα (modules) έκαστος ενώ ο 3ος όροφος από 4 κομμάτια. Ο 2ος όροφος χρησιμοποιείται για τη διοίκηση της ομάδας, καθώς εκεί βρίσκονται τα γραφεία του τμήματος των logistics (ταξιδιωτικά, φιλοξενία, μάρκετινγκ κ.λπ.), καθώς και αυτό του επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, καθώς και δωμάτια συναντήσεων.

Τα πάντα στο 2ο όροφο ελέγχονται με ασύρματο τρόπο, μέσω tablet, όπως ο κλιματισμός. Υπάρχουν περισσότερα από 600 σημεία σύνδεσης σε αυτό τον όροφο, ενώ το motorhome ηλεκτροδοτείται από δύο μεγάλες γεννήτριες που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο. Ο 3ος όροφος είναι η ταράτσα του motorhome, με θέα στην πίστα και είναι ο χώρος φιλοξενίας των VIP.

H ομάδα της Mercedes αποφάσισε να εφοδιάσει τα 16 φορτηγά που μετέφεραν τον εξοπλισμό της στους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα (από το Brackley σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία και πίσω στην Αγγλία) με 100% βιώσιμο καύσιμο από φυτικό έλαιο, κατεργασμένο με υδρογόνο (HVO 100), μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 89%.

F1 - Φορτηγό Mercedes

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!