F1: Μεγάλη απαίτηση η νίκη της Red Bull σε όλα τα υπόλοιπα GP

Παρότι η Red Bull έχει κυριαρχήσει στα τελευταία Grand Prix, ο επικεφαλής της, Christian Horner, πιστεύει ότι θα είναι μεγάλη απαίτηση να κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν.

F1: Μεγάλη απαίτηση η νίκη της Red Bull σε όλα τα υπόλοιπα GP

Παρότι η Red Bull έχει κυριαρχήσει στα τελευταία Grand Prix, ο επικεφαλής της, Christian Horner, πιστεύει ότι θα είναι μεγάλη απαίτηση να κερδίσει όλους τους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν.

Ο Max Verstappen έχει κάνει ένα σερί πέντε συνεχόμενων νικών στους τελευταίους αγώνες και διαθέτει 11 συνολικά φέτος. Συνεπώς, βρίσκεται πολύ κοντά στο ρεκόρ των 13 νικών εντός μίας σεζόν που μοιράζονται οι Michael Schumacher (το 2004, σε 18 Grand Prix) και ο Sebastian Vettel το (2013, σε 19 αγώνες), με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, που απαρτίζεται από 22 Grand Prix. Ο Ολλανδός διαθέτει προβάδισμα 116 βαθμών από τον Charles Leclerc, 125 από τον Sergio Perez και 132 βαθμών από τον George Russell στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Μάλιστα, ο Verstappen έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα, το GP Σιγκαπούρης, αν π.χ. κερδίσει το GP και σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, ο Leclerc τερματίσει από 9ος και κάτω και ο Perez από 4ος και κάτω, ακόμα και αν ο Russell έρθει 2ος.

Η Red Bull έχει το πλεονέκτημα όσον αφορά την τελική ταχύτητα στις ευθείες καθώς και την προστασία των ελαστικών και έχει καταφέρει να κερδίσει σε πίστες με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Επίσης, η συμπεριφορά RB18 έχει πλησιάσει περισσότερο τις προτιμήσεις του Verstappen, στους τελευταίους αγώνες και ο Ολλανδός καταφέρνει να αντλεί το μέγιστο από το μονοθέσιο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την πιθανότητα να κερδίσει η Red Bull όλους τους υπόλοιπους αγώνες: «Αυτό είναι τεράστια απαίτηση και υπάρχει τεράστια διακύμανση στις πίστες. Σε σύγκριση με τη Monza, η Σιγκαπούρη έχει τις περισσότερες στροφές στο Πρωτάθλημα. Είναι ανομοιόμορφη, είναι σιρκουί πόλης, οπότε είναι μια πολύ διαφορετική πρόκληση».

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετική θέση στο πρωτάθλημα. Αλλά θα επιτεθούμε σε κάθε αγώνα και εφόσον κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, τότε οι βαθμοί θα φροντίσουν τον εαυτό τους. Αλλά ήμασταν γρήγοροι στο Spa, το Zandvoort, τη Monza και τη Βουδαπέστη ακόμη. Οπότε σε μια ποικιλία από πίστες το μονοθέσιο αποδίδει πολύ καλά». Ο Horner πιστεύει ότι η Σιγκαπούρη θα είναι θεωρητικά ο πιο δύσκολος αγώνας για τη Red Bull από τα Grand Prix που απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς: «Θα πρέπει να είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες», κατέληξε ο Βρετανός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!