“My Ami Play”: Η καινοτομία στη συνδεσιμότητα

Το “My Ami Play” αποτελεί την καινοτόμα λύση της Citroen για άριστη συνδεσιμότητα με το smarthphone, εν κινήσει.

“My Ami Play”: Η καινοτομία στη συνδεσιμότητα

Το “My Ami Play” αποτελεί την καινοτόμα λύση της Citroen για άριστη συνδεσιμότητα με το smarthphone, εν κινήσει.

Το Citroen Ami είναι το πρώτο όχημα στη γκάμα της Citroen που διαθέτει το “My Ami Play”, μια νέα λύση που προσφέρει μια συνδεδεμένη εμπειρία εν κινήσει και εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για να εξασφαλίσει μια κοινωνική ατμόσφαιρα στο χώρο των επιβατών.

Η διαδικασία είναι απλή: ένα κουμπί – το “Citroen Switch” – τοποθετημένο στα τόξα του τιμονιού ανάλογα με τον πελάτη, του επιτρέπει να συνδέσει το smartphone του μέσω Bluetooth και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει την εφαρμογή “My Citroen” και τη νέα σελίδα “My Ami Play”, συνδυάζοντας όλες τις αγαπημένες του λειτουργίες. Αυτό τους επιτρέπει να ελέγχουν πιο εύκολα το smartphone τους, είτε μέσω αφής είτε μέσω φωνητικής αναγνώρισης.

Οι πελάτες επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές πλοήγησης και πολυμέσων κατά την οδήγηση. Το “My Ami Play” είναι μια σημαντική καινοτομία για την ικανοποίηση αυτής της ανάγκης με απόλυτη ασφάλεια. Η Citroen προχώρησε ακόμη περισσότερο προσφέροντας μια πρόσθετη λύση που τους επιτρέπει να κάνουν streaming ραδιοφώνου βελτιώνοντας και απλοποιώντας παράλληλα την οδηγική εμπειρία“, λέει ο Gilles Scafarto, επικεφαλής της στρατηγικής Connected Services της Citroen.

“Citroen Switch”: Ο διακόπτης που διευκολύνει την πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες

Ο εσωτερικός χώρος του Ami έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να εγγυάται υψηλό επίπεδο πρακτικότητας για τον οδηγό και τον συνοδηγό του. Ένας από τους στόχους του εσωτερικού σχεδιασμού του ήταν να καταλήξει σε αποθηκευτικούς χώρους στο χώρο των επιβατών προσαρμοσμένους στα αντικείμενα που ο καθένας κουβαλάει μαζί του για τις καθημερινές του ανάγκες. Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε ειδικά μια κονσόλα και μια λαβή για να χωράει ένα smartphone, το οποίο γίνεται η οθόνη αφής του Ami, επιτρέποντας στον οδηγό να χρησιμοποιεί τις αγαπημένες του εφαρμογές που είναι συμβατές με την οδήγηση (πλοήγηση, μουσική κ.λπ.).

Για να βελτιώσει περαιτέρω την εμπειρία του Ami επί του οχήματος, η Citroen επινόησε ένα ολοκαίνουργιο ορατό και χρήσιμο αξεσουάρ: το “Citroen Switch”. Όπως όλες οι λειτουργίες στο χώρο επιβατών του Ami, αυτό το χειριστήριο στο τιμόνι είναι διαισθητικό και εντυπωσιακό με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα του, που ταιριάζει με τα λουριά των θυρών. Ένα απλό άγγιγμα επιτρέπει πλέον στον οδηγό να εμφανίσει το μενού “My Ami Play” και τις σχετικές λειτουργίες του. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να αποσπάσει την προσοχή του από το δρόμο και δεν υπάρχουν καλώδια: το “Citroen Switch” συνδέεται αυτόματα με το smartphone μέσω Bluetooth.

Ο οδηγός έχει την επιλογή να τοποθετήσει το “Citroen Switch” σε όποιο σημείο του τιμονιού επιθυμεί, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα όταν πατάει το κουμπί. Το κουμπί μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στο ταμπλό, εάν ο πελάτης το προτιμά. Μια σκέψη για τους αριστερόχειρες, οι οποίοι μπορεί μερικές φορές να ενοχλούνται από τα χειριστήρια που παραδοσιακά τοποθετούνται στα δεξιά στα αριστερόχειρα αυτοκίνητα: με το “Citroen Switch”, θα μπορούν επιτέλους να επιλέξουν την καλύτερη θέση σε απόσταση αναπνοής από το αριστερό τους χέρι.

Δοκιμασμένο και εγκεκριμένο από επιλεγμένους πελάτες, αυτό το μικρό, στρογγυλό αξεσουάρ περιγράφεται ως μια “χρήσιμη καινοτομία, πολύ εύκολη στη χρήση για χαλαρή και καθησυχαστική οδήγηση“. “Αυτό το διαισθητικό και εργονομικό κουμπί Home είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα για μια πιο ομαλή εμπειρία“, επιτρέποντας τη γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε πρακτικές λειτουργίες καθώς και σε λειτουργίες αναψυχής.

“My Ami Play”

Με το πάτημα του κουμπιού ενεργοποιείται η επικοινωνία Bluetooth μεταξύ του “Citroen Switch” και της εφαρμογής “My Citroen”, η οποία εμφανίζει στην οθόνη του smartphone το “My Ami Play” – ένα μενού με τέσσερις ενότητες που περιέχει τις εφαρμογές που έχει αποθηκεύσει προηγουμένως ο οδηγός και το ενσωματωμένο ραδιόφωνο:

Η ενότητα “Nav” επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει απευθείας στην οθόνη του τα χαρακτηριστικά της επιλεγμένης εφαρμογής πλοήγησης, όπως Waze, Google Maps, Apple Plan κ.λπ. Δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα ενημέρωσης, καθώς αυτό γίνεται αυτόματα μέσω του smartphone. Επιπρόσθετα, είναι δυνατή η εύκολη πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων μέσω της λειτουργίας “Κλήση“, με πρόσβαση, μεταξύ άλλων, στη λίστα αγαπημένων επαφών ή στο βιβλίο διευθύνσεων.

Επιπλέον, η ενότητα “Media” παρέχει πρόσβαση σε μια σειρά από μουσικές εφαρμογές από τις διαθέσιμες, όπως το Deezer ή το Apple Music, κ.λπ. Αυτή η λύση, σε συνδυασμό με το φορητό ηχείο Ami Bluetooth, το οποίο τοποθετείται στον ειδικό χώρο του στο ταμπλό, θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της μουσικής χάρη στον ισχυρό και καθηλωτικό ήχο που γεμίζει τον χώρο των επιβατών σε 360°. Το “ραδιόφωνο” είναι πλέον ενσωματωμένο στην εφαρμογή “My Ami Play”, καθιστώντας πολύ πιο εύκολη την εναλλαγή μεταξύ των σταθμών. Οι λειτουργίες φωνητικής βοήθειας του smartphone παραμένουν επίσης διαθέσιμες, για να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χειρισμός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!