F1: Υπέρ μόνιμων αγωνοδικών οι οδηγοί

Ο διευθυντής του συνδέσμου των οδηγών της Formula 1, George Russell, δήλωσε ότι όλοι οι συνάδελφοί του είναι υπέρ της παρουσίασης μόνιμων αγωνοδικών στα Grand Prix.

F1: Υπέρ μόνιμων αγωνοδικών οι οδηγοί

Ο διευθυντής του συνδέσμου των οδηγών της Formula 1, George Russell, δήλωσε ότι όλοι οι συνάδελφοί του είναι υπέρ της παρουσίασης μόνιμων αγωνοδικών στα Grand Prix.

Οι οδηγοί της Formula 1 προτείνουν το διορισμό μόνιμων αγωνοδικών, για να καταπολεμηθεί η ασυνέπεια στις αποφάσεις που λαμβάνονται σχετικά με συμβάντα σε Grand Prix. O διευθυντής του συνδέσμου των οδηγών (GPDA), George Russell, ισχυρίστηκε ότι όλοι οι πιλότοι είναι υπέρ αυτής της κίνησης.

Οι διευθυντές αγώνων της F1, Niels Wittich και Eduardo Freitas, στην καθιερωμένη συνάντησή τους με τους οδηγούς, την Παρασκευή πριν από το GP Γαλλίας, εξήγησαν την αιτιολόγηση πίσω από μερικές αποφάσεις που λήφθηκαν στους τελευταίους αγώνες. Σύμφωνα με τον Carlos Sainz όμως, «ήταν κρίμα που οι αγωνοδίκες δεν ήταν εκεί για να μας εξηγήσουν. Αλλά οι διευθυντές αγώνα προσπάθησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να μας εξηγήσουν. Θα δούμε αν αυτές οι συναντήσεις θα συνεχίσουν να βοηθούν την αμοιβαία κατανόησή μας».

Ο οδηγός της Williams, Alex Albon που είχε συγκρουστεί με τον Sebastian Vettel στο σπριντ της Αυστρίας, δεν δέχθηκε ποινή, ενώ ο Russell τιμωρήθηκε για την επαφή του με τον Sergio Perez στον 1ο γύρο του αγώνα της Κυριακής στο Red Bull Ring.

Ο Albon δήλωσε: «Εξήγησα τον λόγο, αυτά που είπαν οι αγωνοδίκες, γιατί νομίζω ότι κανείς στην αίθουσα δεν κατάλαβε γιατί δεν δέχθηκα ποινή και ο George τιμωρήθηκε. Έχει συμβεί ξανά, δεν είναι κάτι καινούργιο. Νομίζω ότι δείχνει πως δεν είναι τόσο εύκολο για αυτούς. Και εμείς, ως οδηγοί πως μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο εποπτεύουν οι αγωνοδίκες, ώστε να ξέρουμε επίσης πως να μαχόμαστε στην πίστα».

Ο Fernando Alonso προσέθεσε: «Προφανώς είναι κάτι για να βελτιωθούν τα πράγματα και να μας δείξουν σε κάποια περιστατικά γιατί έδωσαν ποινή ή γιατί όχι. Έτσι, είναι για το καλό όλων μας, προσπαθώντας να κατανοήσουμε καλύτερα την προσέγγισή τους. Νομίζω ότι υπάρχει μια καλή προσέγγιση από τη FIA, η οποία είναι πραγματικά πρόθυμη να βελτιώσει τα πράγματα και κάνει τα πάντα δυνατά, σκεπτόμενη ριζοσπαστικά. Δεν το κάναμε ποτέ αυτό στο παρελθόν, είμαι αρκετά ικανοποιημένος με αυτό».

Ο George Russell όμως δήλωσε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν κάποιοι σταθεροί αγωνοδίκες: «Θα ήμασταν όλοι υπέρ του να έχουμε τους ίδιους αγωνοδίκες για κάθε αγώνα. Είναι σαφές, μεταξύ των θεατών και των ανθρώπων στο paddock, ότι για ένα συγκεκριμένο περιστατικό, δεν έχουν όλοι πάντα την ίδια άποψη. Αλλά αν είναι πάντα η άποψη ενός ατόμου κάθε φορά, τουλάχιστον τότε μαθαίνεις με την πάροδο του χρόνου ως προς τη διαδικασία σκέψης του σε αυτές τις αποφάσεις και αυτό θα έκανε τη ζωή όλων λίγο πιο εύκολη».

«Δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι ενδέχεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα, όπως είπα, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και να βρούμε τον καλύτερο συμβιβασμό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν οικονομικοί και τεχνικοί περιορισμοί σε αυτό. Δεν είμαι αρκετά ενημερωμένος από αυτή την άποψη για να ξέρω, αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε υπέρ αυτού».

«Έχεις τους αγωνοδίκες του τρέχοντος αγωνιστικού Σαββατοκύριακου, αλλά εκεί χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη συνοχή. Να έρθει τουλάχιστον ένας από τους αγωνοδίκες του προηγούμενου αγώνα στον επόμενο για να δώσει τις εξηγήσεις. Λαμβάνουμε κάποιες εξηγήσεις από τον διευθυντή αγώνων, αλλά είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται ακόμα».

Η FIA έχει απορρίψει στο παρελθόν την ιδέα μόνιμων αγωνοδικών, όπως συνέβαινε παλαιότερα, για φόβους μεροληψίας, συμπαθειας και κοντινών προσωπικών σχέσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις. Άλλωστε, η FIA αποφάσισε φέτος να έχει δύο διευθυντές αγώνων, που μοιράζονται καθήκοντα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μία επιλογή που επίσης έχει επικριθεί από τους οδηγούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!