Δεύτερο εργοστάσιο για την παραγωγή του Toyota Yaris

Εκεί θα κατασκευάζεται από το 2022 το μίνι crossover, Aygo X

Δεύτερο εργοστάσιο για την παραγωγή του Toyota Yaris

Εκεί θα κατασκευάζεται από το 2022 το μίνι crossover, Aygo X

Μετά από επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ, το εργοστάσιο της Toyota στο Kolin της Τσεχίας υποδέχθηκε τη γραμμή παραγωγής του νέου Yaris. Οι επεμβάσεις στο εργοστάσιο έγιναν προκειμένου να μπορεί να κατασκευάζει υβριδικά μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα GA-B της αρχιτεκτονικής TNGA. Η νέα εταιρεία ονομάζεται Toyota Motor Manufacturing Czech (TMMCZ) και από το νέο έτος θα αναλάβει την παραγωγή και του Aygo X, του crossover πόλης μήκους 3,7 μέτρων.

Μέχρι τώρα στο εργοστάσιο του Kolin υπήρχε η γραμμή παραγωγής της τριπλέτας Aygo-108-C1, ως αποτέλεσμα της κοινοπραξίας της Toyota με τον Όμιλο PSA (Peugeot-Citroen), η οποία ονομαζόταν TPCA. Το εργοστάσιο θα λειτουργεί στη 24ωρη βάση με τριπλή βάρδια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η αυξημένη ζήτηση για το Yaris όσο και το αναμενόμενο ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού κοινού για το Aygo X.

Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο επί ευρωπαϊκού εδάφους που φιλοξενεί γραμμή παραγωγής του Yaris, μετά από αυτό στη Valenciennes της Γαλλίας, το οποίο λειτουργεί από την Toyota Motor Manufacturing France (TMMF).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!