Πατέρας και κόρη περνούν δημιουργικά την περίοδο της καραντίνας

Το “δίδυμο” αναπαλαιώνει στις ΗΠΑ ένα Volkswagen Rabbit του 1983

Πατέρας και κόρη περνούν δημιουργικά την περίοδο της καραντίνας

Το “δίδυμο” αναπαλαιώνει στις ΗΠΑ ένα Volkswagen Rabbit του 1983

Ο George Linke, στο Bristol του Τενεσί, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που ασχολούνταν με τους αγώνες αυτοκινήτων και τα αγαπούσε από μικρός. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας η κόρη του Juliana, 7 ετών, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να βοηθήσει τον μπαμπά της σε κάποιες εργασίες που έκανε στο σπίτι τους, από βαψίματα μέχρι την κατασκευή ενός deck στην αυλή. O George από περιέργεια την άφησε να παρακολουθεί, να μαθαίνει και να βοηθά όσο μπορούσε. Τότε σκέφτηκε την ιδέα να ξεκινήσουν μαζί την αποκατάσταση ενός Volkswagen Rabbit του 1983, όπως ονομαζόταν το Golf στις ΗΠΑ. Ο George σκέφτηκε ότι θα ήταν μια σπουδαία ευκαιρία να περάσουν χρόνο μαζί αλλά και να μάθει η κόρη του. Η Juliana επισκεπτόταν εκθέσεις αυτοκινήτου από μωρό και έχει μια  συλλογή με αυτοκινητάκια. Η αποκατάσταση του αυτοκινήτου είχε μια λογική αφού ήταν ήδη εξοικειωμένη με τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Μιλάνε για το STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering, and Mathematics) στα σχολεία συνεχώς, αλλά νομίζω ότι με ένα τέτοιο project μπορεί ένα παιδί να μάθει πολλά περισσότερα. Πάντα ένιωθα ότι το αυτοκίνητο είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να μάθεις πολλές διαφορετικές δεξιότητες, όπως μηχανικές, ηλεκτρολογικές, βαψίματος αλλά και τέχνης. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να μάθει ένα παιδί με αυτό», δήλωσε ο George Linke. Ο Linke αγόρασε το πρώτο του Volkswagen, ένα Golf Alltrack του 2019, ως το καθημερινό του αυτοκίνητο πριν από μερικά χρόνια και αμέσως αγάπησε τη μάρκα. Ένας συνάδελφος, φανατικός και αυτός της VW έμαθε για την επιθυμία του να δουλέψει πάνω στην αποκατάσταση ενός αυτοκινήτου μαζί με την κόρη του και προσφέρθηκε να του πουλήσει το δικό του Rabbit του 1983.

Τον Ιούλιο, πατέρας και κόρη άρχισαν να εργάζονται πάνω στο αυτοκίνητο, το οποίο η Juliana ονόμασε «Rocket Bunny». Τους πρώτους μήνες, αφαίρεσαν όλα τα καθίσματα και τις μοκέτες,  καθάρισαν τη σκουριά, πέρασαν αστάρι, έβαψαν και αφαίρεσαν τον προφυλακτήρα. Η Juliana έκανε κάποιες εργασίες μόνη της, με την επίβλεψη του πατέρα της. Για την μικρή η πιο αγαπημένη εργασία ήταν μέχρι στιγμής η επιλογή χρωμάτων και το βάψιμο, ενώ η πιο δύσκολη ήταν η αφαίρεση του προφυλακτήρα. Ο πατέρας ελπίζει ότι μια μέρα η κόρη του θα μπορέσει να το οδηγήσει και να έχει το πιο cool αυτοκίνητο στο λύκειο. Σκοπεύει να κάνει το ίδιο με την έξι μηνών αδελφή της Juliana, όταν μεγαλώσει. Η πλήρης αποκατάσταση θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Instagram στη διεύθυνση @fatherdaughtergarage2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!