Το τρέιλερ της ταινίας «Race for Glory: Audi vs. Lancia»

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Race for Glory: Audi vs. Lancia», που περιστρέφεται γύρω από τη μονομαχία των δύο εταιρειών για τον Παγκόσμιο τίτλο του WRC το 1983, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 5 Ιανουαρίου.

Στις 5 Ιανουαρίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά τη χριστουγεννιάτικη πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας του Michael Mann για τον Enzo Ferrari με πρωταγωνιστή τον Adam Driver, θα προβληθεί στους κινηματογράφους και άλλη μία ταινία για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεκριμένα, η ταινία Race for Glory: Audi vs. Lancia, θα προσφέρει μία δραματοποιημένη έκδοση της μονομαχίας των δύο εταιρειών για τον τίτλο στο WRC το 1983, με τα τετράτροχα θηρία του Group B.

Η αντιπαλότητα συχνά παρομοιάζεται με την ιστορία του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ, καθώς ο διευθυντής της Lancia, Cesare Fiorio (τον οποίο υποδύεται ο Riccardo Scamarcio) ήταν αντιμέτωπος με τη σίγουρη ήττα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 1983, απέναντι στην τρομερή ομάδα Audi με το τετρακίνητο Quattro, το οποίο είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών την προηγούμενη χρονιά.

Στην ταινία, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη μεγάλη οθόνη, θα βρουν έναν… παλιό γνώριμο, τον Daniel Bruhl, ο οποίος είχε υποδυθεί το 2013 τον Αυστριακό τρεις φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Niki Lauda στην ταινία Rush του Ron Howard και την κόντρα του με τον Βρετανό James Hunt στο δραματικό Πρωτάθλημα του 1976. Στο Race for Glory, έχει αναλάβει το ρόλο ενός ανθρώπου-κλειδί στην ιστορία των αγώνων, του Roland Gumpert, ιδρυτή της Apollo Automobil και αγωνιστικού διευθυντή της Audi, ο οποίος οδήγησε τη γερμανική εταιρεία σε 4 τίτλους στο WRC.

Το τρέιλερ παρουσιάζει με δεξιοτεχνία όχι μόνο την οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά και το τις προσπάθειες του Fiorio να πείσει τον Γερμανό οδηγό Walter Rοhrl (τον οποίο υποδύεται ο Volker Bruch) να οδηγήσει για τη Lancia, ενάντια στην κυρίαρχη Audi. Παρουσιάζει τη λάμψη και τη γοητεία που συνοδεύει τον κόσμο των αγώνων, αλλά και τη γεμάτη ένταση αντιπαλότητα μεταξύ Fiorio και Gumpert.

Ο Ιταλός Stefano Mordini είναι o σκηνοθέτης του Race for Glory. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία υποδυόμενος τον Cesare Fiorio, ο Scamarcio έγραψε επίσης το σενάριο μαζί με τον Mordini και τον Filippo Bologna. Οι Mordini και Scarmarcio είναι συχνοί συνεργάτες στην Ιταλία, αλλά αυτή είναι η πρώτη τους κοινή ταινία στην αγγλική γλώσσα. Ο Scarmarcio είναι επίσης παραγωγός μαζί με τον Jeremy Thomas για την Recorded Picture Company, μαζί με τις Lebowski, HanWay Films και Metropolitan Films. Η Lionsgate αναλαμβάνει τη διανομή της ταινίας, η οποία διανέμεται επίσης από τη RAI στην Ιταλία. Η ταινία έχει διάρκεια 94 λεπτά.

Race for Glory: Audi vs. Lancia

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!