Flat out στην πίστα με το Alpine A110 R (video)

Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για πίστα αποδεικνύεται το Alpine A110 R, με τον συνάδελφο και συνεργάτη μας Steve Sutcliffe να αναδεικνύει τις αρετές του.

Η Alpine μπήκε δυναμικά στην αγορά και παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε ένα ιδιαίτερο κοινό με σπορ προσανατολισμό, έχει καταφέρει να χτυπήσει φλέβα χρυσού. Τουλάχιστον έτσι μαρτυρούν και οι παγκόσμιες πωλήσεις της, οι οποίες φέτος κινήθηκαν ανοδικά, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κάτι που δείχνει ότι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού, ως μια εταιρεία που ξέρει να κατασκευάζει σπορ και απολαυστικά στην οδήγηση αυτοκίνητα. Δίπλα σε αυτά θα σταθούν στο άμεσο μέλλον και κάποια νέα ηλεκτρικά μοντέλα, έχοντας ως στόχο να «χτυπήσει» τον δυνατό ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Porsche και Lotus.

Αυτή τη στιγμή το A110 πρωταγωνιστεί στη γκάμα της Alpine και το νέο A110 R είναι το καλύτερο χαρτί της. Προσιτό δεν το λες, αλλά είναι το καλύτερο, αν και δεν έχει περισσότερη ισχύ από το A110 S, αποδίδοντας 300 ίππους και 340 Nm ροπής από τον trubo 1.800άρη κινητήρα.

Εκεί που εστιάζει είναι στον σπορ χαρακτήρα και στην οδική συμπεριφορά, με μείωση του βάρους κατά 34 κιλά. Επιπλέον έχει καλύτερη αεροδυναμική και πρόσφυση, πατώντας σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Ο συνεργάτης μας από το Auto Express, Steve Sutcliffe μας δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το απολαυστικό αυτό αυτοκίνητο, οδηγώντας το στην πίστα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!