Formula E-Cape Town: H Porsche επιστρέφει

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον 5ο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula E, που διεξήχθη στο Cape Town της Νότιας Αφρικής. Ο Antonio Felix da Costa κατέκτησε την πρώτη του νίκη για το 2023 και επανέφερε την Porsche στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τα ηλεκτρικά μονοθέσια της Porsche έχουν κυριαρχήσει στη φετινή σεζόν της Formula E, καθώς έχουν κατακτήσει 4 νίκες σε πέντε αγώνες. Ο Πορτογάλος Antonio Felix da Costa, που οδηγεί για την εργοστασιακή ομάδα της γερμανικής μάρκας, πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη, επικρατώντας στο Ε-Prix του Cape Town, με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα στα τελικά στάδια του αγώνα.

Ο da Costa, που είχε εκκινήσει από την 11η θέση, κατάφερε να αποσπάσει την πρωτοπορία από τον Nick Cassidy (Envision) με ένα θαρραλέο προσπέρασμα από την εξωτερική στη στροφή 8 του 24ου γύρου και απομακρύνθηκε. Ο Πορτογάλος είχε αρκετά μεγάλη διαφορά ώστε να πάρει το δεύτερο και τελικό attack mode του, αλλά δεν πέρασε σωστά από τη ζώνη ενεργοποίησης.

Αυτό τον έκανε να χάσει έδαφος από τον Jean-Eric Vergne (DS Penske), νικητή του προηγούμενου αγώνα, στη Hyderabad, στον οποίο απέμενε άλλο ένα λεπτό επιπλέον ισχύος. Ο da Costa προσπάθησε ξανά να ενεργοποιήσει το attck mode του, αυτή τη φορά επιτυχώς, αλλά αυτό επέτρεψε στον Vergne να περάσει επικεφαλής.

Ωστόσο, ο da Costa δεν εγκατέλειψε τη μάχη και γέμιζε τους καθρέπτες του Γάλλου στους τελευταίους γύρους, χρησιμοποιώντας το slipstream της DS Penske για να εξοικονομεί ενέργεια. Στον πρώτο από τους δύο επιπλέον γύρους που προστέθηκαν, ο da Costa κατάφερε να πραγματοποιήσει το επίμαχο προσπέρασμα για τη νίκη, επί του Vergne, το οποίο ήταν… φωτοτυπία αυτού επί του Cassidy.

Οι da Costa και Vergne βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις έπειτα από το αυτοκίνητο ασφαλείας, μετά το ατύχημα του Maximilian Gunther στον 21ο γύρο, ενώ οι Cassidy και Sacha Fenestraz είχαν πάρει το attack mode τους. Ο Nick Cassidy, με την Jaguar της Envision κατάφερε να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου, ενώ είχε προηγηθεί στα αρχικά στάδια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!