H προπόνηση ενός πιλότου F1

Σε αυτό το βίντεο, ο νέος οδηγός της Williams για το 2023, ο Αμερικανός Logan Sargeant, μας περιγράφει το πρόγραμμα προπόνησής του ενόψει της πρώτης του σεζόν στη Formula 1.

Όπως αποκάλυψε ο αγωνιστικός διευθυντής της Williams, Sven Smeets, το αρχικό σχέδιο για τον Logan Sargeant ήταν να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2024, έχοντας συμπληρώσει δύο σεζόν στη Formula 2. Ωστόσο, ο 22χρονος θα γίνει φέτος ο πρώτος Αμερικανός οδηγός της Formula 1 από τον Alex Rossi, που συμμετείχε σε 5 Grand Prix με τη Manor το 2015.

Ο Sargeant, για να προετοιμαστεί για την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, όπως όλοι οι οδηγοί του grid, έχει επιδοθεί σε ένα εντατικό χειμερινό πρόγραμμα άσκησης στην Πορτογαλία, με τους προσωπικούς προπονητές του Ben Jacobs και Phil Warner.

O Sargeant μας αναφέρει ότι μία τυπική ημέρα ξεκινάει με αφύπνιση γύρω στις 6:00, και την κατανάλωση σνακ και ενός smoothie. Το πρόγραμμα ξεκινά με αερόβιες ασκήσεις υψηλής έντασης και ενίσχυσης δύναμης με βάρη. Στις 10:45 περίπου, είναι ώρα για μερικές βουτιές σε κρύο νερό, πρακτική που βοηθάει στην ανάκαμψη των μυών από την άσκηση.

Στις 13:00 ακολουθεί τρέξιμο (σπριντ και αντοχής) στην παραλία και στις 16:00 είναι ώρα για paddle, ένα σπορ αντισφαίρησης με πλαστικές ρακέτες. Ο Sargeant αναφέρει ότι άλλες φορές μπορεί να είναι τένις ή αμερικάνικο φούτμπολ, για να υπάρχει ποικιλία.

Στις 17:50 ακολουθεί ένα πρόγραμμα μεικτών ασκήσεων για 40 λεπτά. Όπως αναφέρει ο Jacobs ήταν η 10η σειρά ασκήσεων διάρκειας 40 λεπτών χωρίς διακοπή για τον Sargeant μέσα σε 2 ημέρες, το οποίο χαρακτήρισε ως αρκετά εντυπωσιακό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!