Ένα BMW i3 στο Nurburgring (video)

Ένα video από το Nurburgring που μπορείτε να δείτε και χωρίς ήχο, αφού το μόνο που θα ακούσετε από το BMW i3 είναι το… φλας ή ήχο από τα άλλα αυτοκίνητα γύρω του.

Το ιδιαίτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αν μιλάμε για πίστα, δεν είναι αυτό που θα διάλεγες για να επιτεθείς σε στροφές, αφού δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο, αλλά ούτε και θεαματικό, ωστόσο, είναι διασκεδαστικό, όπως φαίνεται και ακόμα καλύτερα θα καταλάβεις αν το οδηγήσεις.

Σίγουρα όμως το Nurburgring δεν είναι το περιβάλλον του, αλλά το να οδηγείς ένα αργό αυτοκίνητο γρήγορα είναι αναμφίβολα μια πρόκληση και ένα ασυναγώνιστο συναίσθημα. Ο οδηγός του συγκεκριμένου BMW i3 είναι ένας youtuber, ο Stighiz, ο οποίος σκέφτηκε ότι είναι καλή ιδέα να το οδηγήσει στο ‘ring, ανάμεσα σε άλλα θηρία. Το αποτέλεσμα έχει ενδιαφέρον.

Η απόδοση του i3 ξεπερνάει ελαφρώς τους 180 ίππους με τα λεπτά, εργοστασιακών διαστάσεων ελαστικά του σίγουρα να μην είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν τη μέγιστη πρόσφυση υπό πίεση, αλλά τη μέγιστη αποδοτικότητα σε συνθήκες πόλης.

Ίσως αυτό είναι και ένα στοιχείο που ανεβάζει το δείκτη απόλαυσης και το καθιστά διασκεδαστικό σε τέτοιες συνθήκες. Όπως αναφέρει και ο οδηγός του, δεν υπερστρέφει πουθενά, όσο και να προσπάθησε να το πετύχει αυτό.

Αυτό που σίγουρα καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό αυτό το video, είναι το γεγονός ότι αν και είναι στο Nurburgring δεν χρειάζεται να ανεβάσεις τον ήχο, όπως συμβαίνει με άλλα αντίστοιχα video, αφού το μόνο που ακούγεται είναι το φλας που ανάβει για να ενημερώσει τους άλλους οδηγούς ή ο ήχος από κάποιο άλλο αυτοκίνητο που περνάει δίπλα του.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!