Formula E – Λονδίνο: Πολύ κοντά στον τίτλο ο Stoffel Vandoorne

Με μόλις ένα διπλό γύρο να απομένει για την ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος Formula E, ο Stoffel Vandoorne βρίσκεται πολύ κοντά στον τίτλο.

Στον πρώτο αγώνα του διπλού γύρου του Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων της Formula E στο Λονδίνο, 27χρονος Βρετανός Jake Dennis, οδηγός της Andretti, που χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα BMW, αφότου κατέκτησε την pole position, παρέμεινε επικεφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια του Ε-Prix.

Έχοντας νικήσει και πέρυσι στο Λονδίνο, ο Dennis κατάφερε να διατηρήσει πίσω του το δίδυμο οδηγών της Mercedes, με τον Stoffel Vandoorne να τερματίζει στη 2η θέση, επεκτείνοντας το βαθμολογικό του προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Ο Nyck De Vries ανέβηκε στο βάθρο, αλλά μετά τον αγώνα δέχθηκε ποινή 5 δλ. για υπερβολικά σθεναρή υπεράσπιση της θέσης του εναντίον της επίθεσης του Nick Cassidy, o οποίος κληρονόμησε το τρόπαιο της 3ης θέσης από τον περυσινό Πρωταθλητή.

Στο δεύτερο αγώνα, ο Βραζιλιάνος Lucas Di Grassi με την Mercedes της ομάδας της Venturi, είχε μια συναρπαστική μάχη με τον -και πάλι poleman- Jake Dennis. Ωστόσο, ο Βρετανός δεν κατάφερε να απομακρυνθεί αρκετά και αναγκάστηκε να πάρει το τελευταίο του attack mode με τον Di Grassi μόλις 0,4 δλ. πίσω του. Ο Βραζιλιάνος πέρασε μπροστά και στη συνέχεια ο Dennis δεν κατάφερε να του επιτεθεί.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Nyck De Vries, ο οποίος αυτή τη φορά κράτησε την 3η θέση, εμπρός από τον team-mate του στη Mercedes, Stoffel Vandoorne. Με αυτό το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Mitch Evans, Edoardo Mortara και Jean-Eric Vergne, o Vandoorne έχτισε ένα προβάδισμα 36 βαθμών, με μόνο το διπλό γύρο της Σεούλ να απομένει για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!