Formula E – Νέα Υόρκη: Παρθενικές νίκες

Στο διπλό E-Prix της Νέας Υόρκης, ο Nick Cassidy ανακηρύχθηκε νικητής, σημειώνοντας την παρθενική του στο θεσμό, ενώ στο δεύτερο αγώνα, ο Felix da Costa χάρισε στην DS Techeetah την πρώτη της φετινή νίκη.

Στον πρώτο αγώνα της Νέας Υόρκης, μια ξαφνική βροχή δημιούργησε μία μικρή «λίμνη» στην προσέγγιση της στροφής 6. Ο επικεφαλής του αγώνα, Nick Cassidy, οδηγός της Envision, υδρολίσθησε στα στάσιμα νερά και προσέκρουσε στις μπαριέρες. Σε αυτή την πορεία με την ίδια κατάληξη, τον ακολούθησαν επίσης οι Lucas di Grassi (Venturi) και Stoffel Vandoorne (Mercedes).

Δεδομένου του εκτεταμένου καθαρισμού που χρειαζόταν η πίστα για να συνεχιστεί ο αγώνας, αποφασίστηκε η διακοπή του. Κατά συνέπεια, ως τελική κατάταξη κατοχυρώθηκε αυτή του προηγούμενου γύρου (29) πριν τα ατυχήματα. Συνεπώς, ο Νεοζηλανδός Nick Cassidy ανακηρύχθηκε νικητής, έχοντας εκκινήσει από την pole position.

Οι di Grassi και Sebastien Buemi (Nissan e.Dams) είχαν καταφέρει να προσπεράσουν τον Vandoorne στην εκκίνηση, καθώς ο Βέλγος είχε προσπαθήσει να επιτεθεί στον Cassidy. O di Grassi προσπάθησε να πιέσει τον Νεοζηλανδό, αλλά όταν δεν αξιοποίησε σωστά το fanboost βρέθηκε πίσω και από τον Vandoorne, τον οποίο όμως κατάφερε να προσπεράσει ξανά, όπως και ο team-mate του Cassidy στην Envision, Robin Frijns. O Ολλανδός παρέμεινε μακριά από τις μπαριέρες στον 30ό γύρο και είχε βρεθεί επικεφαλής, αλλά στην τελική κατάταξη καταχωρήθηκε 3ος.

Στο δεύτερο αγώνα, ο Felix da Costa είχε μεγάλη μονομαχία με τον Vandoorne για τη νίκη. O Πορτογάλος της DS Techeetah διατηρήθηκε επικεφαλής μέχρι τον τερματισμό, αφού αρκετές κίτρινες σημαίες ανέκοψαν την επίθεση του οδηγού της Mercedes. Μία καραμπόλα δύο γύρους πριν τον τερματισμό -πάλι στη στροφή 6- στην οποία ενεπλάκησαν οι Jean-Eric Vergne, Lucas di Grassi και Oliver Askew έφερε κίτρινες σημαίες στο συγκεκριμένο σημείο και στη στροφή 10, όπου ακινητοποιήθηκε η Venturi του Βραζιλιάνου.

Αυτό άφησε στον Vandoorne μόνο τη ζώνη της στροφής 1 ως πιθανό σημείο προσπεράσματος επί του da Costa. O Βέλγος της Mercedes είχε καταφέρει να αποσπάσει τη 2η θέση από τον Alexander Sims (Mahindra) στον 22ο γύρο, ενώ στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Mitch Evans (Jaguar), έχοντας επιβιώσει από μια επαφή με τον Nyck de Vries (Mercedes) και ένα μεγάλο γλίστρημα που έσωσε με εντυπωσιακό τρόπο.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, ο Stoffel Vandoorne προηγείται με προβάδισμα 11 βαθμών από τον Edoardo Mortara. Mόλις 4 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της 8ης σεζόν του θεσμού της Formula Ε. Τα δύο διπλά E-Prix στο Λονδίνο στα τέλη Ιουλίου και στη Σεούλ στα μέσα Αυγούστου.

Formula E - Felix da Costa (DS Techeetah), New York E-Prix 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!