Formula E – Marrakesh: Ο Edoardo Mortara επικεφαλής της βαθμολογίας

Ο Edoardo Mortara κατέκτησε τη νίκη στο E-Prix της Formula E στο Marrakesh, για να τεθεί επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Ο Ελβετός Edoardo Mortara κατέκτησε στο Μαρόκο την τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν της Formula Ε για να τεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας, υπερασπιζόμενος την πρωτοπορία του επιτυχώς από μια επίθεση του poleman Anotnio Felix da Costa στους τελευταίους γύρους.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι ομάδες είχαν το φόβο ότι ενδέχεται να υπερθερμανθούν οι μπαταρίες, για αυτό και οι περισσότεροι από τους πρωτοπόρους οδηγούς χρησιμοποίησαν τη λειτουργία επιπλέον ισχύος πολύ νωρίς στον αγώνα.

O da Costa είχε διατηρηθεί επικεφαλής στην εκκίνηση και ξεκίνησε να ανταλλάζει attack modes με τον Mortara από τον 5ο γύρο. Εντέλει, ο Ελβετός οδηγός της Venturi κατάφερε να παραμείνει επικεφαλής στην τελευταία χρήση επιπλέον ισχύος από τον da Costa.

O team-mate του Πορτογάλου στην DS Techeetah, Jean-Eric Vergne, που είχε διαφυλάξει τα attack modes του, ανελκύστηκε στην κατάταξη και βρέθηκε πίσω από τον da Costa. Έχοντας 2% περισσότερη ενέργεια στην μπαταρία και δεδομένου ότι ο Γάλλος κυνηγά τον τίτλο, η ομάδα αποφάσισε να ανταλλάξει θέσεις μεταξύ των δύο οδηγών της.

Ωστόσο ο Vergne δεν κατάφερε να απειλήσει τον Mortara. O da Costa ζήτησε τη θέση πίσω για να επιτεθεί αυτός στον Ελβετό και παρότι του γέμισε τους καθρέπτες του στους τελευταίους γύρους, δεν κατάφερε να επιτεθεί. Ο Vergne έπεσε αρκετά πίσω, και στον τελευταίο γύρο, ο Mitch Evans του απέσπασε την 3η θέση, για να ανέβει αυτός στο βάθρο.

Edoardo Mortara - Venturi, Marrakesh 2022 (Formula E)

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!