Formula E – Μονακό: Ο Stoffel Vandoorne νικητής

Ο Βέλγος οδηγός της Mercedes, Stoffel Vandoorne, κατέκτησε τη νίκη στο Ε-Prix του Μονακό, τον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος Formula E.

Στην εκκίνηση του αγώνα, ο poleman Mitch Evans (Jaguar) διατηρήθηκε επικεφαλής, παρά την πίεση του Pascal Wehrlein με την Porsche. Πίσω τους, ένας από τους πρώτους οδηγούς που ενεργοποίησε τη λειτουργία επιπλέον ισχύος. Συνεπώς, όταν οι Evans και Wehrlein έκαναν την παράκαμψη για να περάσουν από το σημείο ενεργοποίησης της επιπλέον ισχύος, ο Γάλλος της DS Techeetah, Jean Eric Vergne πέρασε επικεφαλής. Ο Wehrlein κατάφερε να προσπεράσει το Evans, καθώς η Jaguar του Νεοζηλανδού είχε ήδη καταναλώσει υπερβολική ενέργεια.

Αυτό έκανε τον Evans να χάσει μία ακόμα θέση, από τον Stoffel Vandoorne (Mercedes), ενώ αντιθέτως, ο Wehrlein κατάφερε να προσπεράσει τον Vergne για την πρωτοπορία, εκμεταλλευόμενος την επιπλέον ισχύ. Για να αντεπιτεθεί, ο Γάλλος αποφάσισε να περάσει από το σημείο ενεργοποίησης της επιπλέον ισχύο και αυτό λειτούργησε εναντίον του, καθώς έχασε δύο θέσεις, από τους Vandoorne και Evans.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Porsche του Wehrlein παρουσίασε πρόβλημα που ανάγκασε τον Γερμανό να σταματήσει στο τούνελ, γεγονός που έφερε κίτρινες σημαίες σε όλη την πίστα. Συνεπώς, ο Vergne δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία επιπλέον ισχύος. Λίγο αργότερα, το ατύχημα της άλλης Porsche, του Andre Lotterer, με την Mahindra του Kevin Rowland, στη St. Devote, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε ξανά, ο Vandoorne κατάφερε να απομακρυνθεί έως και 3 δλ. από τον Evans, o οποίος ξεπέρασε τα προβλήματα ενέργειας για να επιτεθεί στο τέλος, χωρίς όμως να καταφέρει να προσπεράσει. Ο Vergne συμπλήρωσε το βάθρο. Με αυτή την επιτυχία, ο Stoffel Vandoorne πέρασε επίσης στην κορυφή της βαθμολογίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!