To Audi RS Q e-tron ετοιμάζεται για το Ράλλυ Ντακάρ

Οι τρεις οδηγοί, Peterhansel, Sainz και Ekstrom μιλούν για τη συμμετοχή τους στο δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Με τρεις πολύπειρους οδηγούς αγώνων στο τιμόνι των τριών ηλεκτρικών RS Q e-tron, η Audi Sport στοχεύει την κορυφή στο Ράλλυ Ντακάρ του 2022. Οι Stephane Peterhansel, Carlos Sainz και Mattias Ekstrom θα διεκδικήσουν τη νίκη για την Audi στο δυσκολότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τις 2 έως τις 14 Ιανουαρίου 2022. Συνοδηγοί των τριών είναι αντίστοιχα οι Edouard BoulangerLucas Cruz και Emil Bergkvist.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ του RS Q e-tron αποδίδουν συνδυαστικά έως 680 ίππους, όμως η μέγιστη διαθέσιμη ισχύς θα καθοριστεί από τους διοργανωτές του Ράλλυ Ντακάρ. Tην αποστολή να φορτίζει την μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh αναλαμβάνει ένας αγωνιστικός TFSI κινητήρας από τη συμμετοχή της Audi στο DTM. Σε κάθε άξονα υπάρχει μία μονάδα MGU, όμοια με αυτή του ηλεκτρικού μονοθεσίου της Audi στη Formula E. Μία τρίτη MGU (motor-generator unit) αποτελεί μέρος του συστήματος μετατροπής της ενέργειας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!