16 χρόνια drift, δια «χειρός» Ken Block

Το κανάλι Hoonigan ανέβασε στο YouTube τη μεγαλύτερη συλλογή βίντεο του Ken Block στο Gymkhana η οποία διαρκεί πάνω από 2 ώρες.

Ο Αμερικανός Ken Block ήταν ένας θρύλος των αμερικανικών αγώνων ράλλυ και όχι μόνο. Ήταν άνθρωπος της δράσης, καθώς αγαπούσε το skateboard, το snowboard και το motocross. Η πραγματική όμως αγάπη του ήταν το αυτοκίνητο. Το 2005 ο Ken ξεκίνησε την καριέρα του στα ράλλυ, προτού υπογράψει συμφωνία με την Subaru το 2006 για να χρησιμοποιεί τα οχήματά της. Η καριέρα του στα ράλλυ συνεχίστηκε με διάφορες επιτυχίες έως και τα τέλη της δεκαετίας του 2010.

Ο Ken Block όμως έμεινε στην ιστορία της αυτοκίνησης χάρη στα εντυπωσιακά βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσε, κάνοντας απίθανα… ακροβατικά πίσω από το τιμόνι. Σε συνδυασμό με την εκπληκτική σκηνοθεσία τους, δε χρειάστηκε πολύ για να γίνουν viral στο YouTube, στην αρχή της ζωής της πλατφόρμας. Το πρώτο του βίντεο με το όνομα «Gymkhana» αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2008. 

Μέσα σε 16 χρόνια κυκλοφόρησαν σε διάφορα κανάλια, 10 συνολικά Gymkhana, μαζί με 2 Climbkhana (αναβάσεις στο Pikes Peak και το βουνό Tianmen), ένα Terrakhana (το οποίο ήταν αποκλειστικά σε χωμάτινο δρόμο) και ένα Footkhana, στο οποίο έπαιζε ποδόσφαιρο με αντίπαλο το Βραζιλιάνο αστέρα της στρογγυλής θεάς, Neymar Jr. Η τελευταία σειρά βίντεο που ανέβασε ήταν δύο Electrikhana.

Ο Ken Block άλλαξε πολλά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Στα βίντεο εμφανίζονται δύο γενιές του Subaru WRX, πολλές εκδόσεις του Ford Fiesta και οι δύο εκδόσεις του τρελού «Hoonicorn» (ήταν μια Mustang η οποία είχε κατασκευαστεί ειδικά για τον Ken), το Focus RS RX, το πρώτο Escort Cosworth του Block, το «Hoonitruck» (ένα φορτηγό Ford F-150 με κινητήρα από Ford GT), καθώς και το τελευταίο αυτοκίνητο που οδήγησε σε βίντεο, το ηλεκτρικό Audi S1 E-Tron «Hoonitron».

Eκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει τα βίντεό του, τα οποία έχουν εμπνεύσει χιλιάδες οδηγούς αγώνων. To 2023, σε ηλικία 55 ετών, ο Ken Block έχασε την ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile. Το όνομά του θα μείνει συνώνυμο με την… καταστροφή ελαστικών αλλά και με την εντυπωσιακή και γρήγορη οδήγηση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!