Electrikhana Two: Το τελευταίο αντίο του Ken Block…

Το βίντεο Electrikhana Two που μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, γυρίστηκε το Νοέμβριο του 2022, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τον θάνατο του Ken Block και αποτελεί ένα ταιριαστό φόρο τιμής στον αείμνηστο Αμερικανό.

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το τελευταίο βίντεο Gymkhana drift με τον επαγγελματία οδηγό ράλλυ Ken Block, o οποίος έγινε γνωστός για τις άψογα σκηνοθετημένες επιδείξεις του που έγιναν viral. Το βίντεο αυτό αποτελεί φόρο τιμής στο Αμερικανό οδηγό-θρύλο, γνωστό για την… κακοποίηση ελαστικών, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία 55 ετών τον περασμένο Ιανουάριο, σε δυστύχημα με snowmobile.

Σο τελευταίο βίντεο του Block, το Electrikhana Two, ο διάσημος οδηγός κάνει βόλτες στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού με το μοναδικό αμιγώς ηλεκτρικό -γεννημένο για drift- αμιγώς ηλεκτρικό Audi S1 e-tron quattro Hoonitron. Αυτό το εξωφρενικό αυτοκίνητο είναι εμπνευσμένο από το εξίσου απίστευτο για την εποχή του αυτοκίνητο ράλλυ Audi Sport quattro S1 του Group B από τη δεκαετία του 1980. Το Hoonitron βασίζεται σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα και τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που περιστρέφονται με ταχύτητα έως και 28.000 στροφές ανά λεπτό, παράγοντας συνδυαστικά 6.000 Nm ροπής!

Τα γυρίσματα του Electrikhana Two ολοκληρώθηκαν το Νοέμβριο του 2022, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τον θάνατο του Block. Στο βίντεο, ο Block «πετάει» με το Hoonitron γύρω από εμπόδια με απίστευτες ταχύτητες, γραμμές και γωνίες, με το χαρακτηριστικό στυλ οδήγησης που έκανε τα βίντεο του να γίνουν τεράστιες επιτυχίες.

Το πρώτο βίντεο Gymkhana του Ken Block αναρτήθηκε στο YouTube το 2008. Σε αυτό, ο Block επέδειξε τη μαεστρία του στον έλεγχο του αυτοκινήτου και το… χουλιγκανισμό, όταν αφέθηκε ελεύθερος σε ένα εντελώς άδειο αεροδρόμιο με ένα Subaru Impreza WRX. Την επόμενη δεκαετία και μισή, γύρισε περισσότερα από 12 βίντεο Gymkhana σε διάφορες τοποθεσίες, από το Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Ντουμπάι, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές.

Τα βίντεο περιείχαν επίσης μια διαφορετική συλλογή αυτοκινήτων, ξεκινώντας με τροποποιημένα Subaru WRX και Ford Fiesta παρόμοια με τα αυτοκίνητα ράλλυ που οδηγούσε ο Block στο WRC και στα X Games. Σε μεταγενέστερα βίντεο παρουσιάστηκαν άγριες δημιουργίες κατά παραγγελία, όπως το Hoonitorn ή το Hoonicorn, μια Ford Mustang του 1965 που κινείται από έναν V8 κινητήρα NASCAR και την οποία ο Block ανέβασε στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak το 2017 στο πρώτο του βίντεο «Climbkhana».

Ο Brian Scotto, ο οποίος σκηνοθέτησε το Electrikhana Two και αρκετά από τα άλλα βίντεο της σειράς Gymkhana, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι τα βίντεο θα συνεχιστούν με άλλο οδηγό πίσω από το τιμόνι, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος ακριβώς θα είναι και πότε μπορούμε να περιμένουμε να τον δούμε να… καίει λάστιχα, πηγαίνοντας συνεχώς με τα τέσσερα. Προς το παρόν όμως, ο Ken Block μας χαρίζει μία τελευταία χορογραφία… χάους σε ένα μεγαλοπρεπές φινάλε, αντάξιο της μνήμης του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!