Η DS βάζει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Μια νέα λειτουργία AI “ChatGPT” θα επιτρέπει στους οδηγούς των μοντέλων της DS Automobiles να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κοντινά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν ή ακόμη και να δημιουργήσουν κουίζ για να παίξουν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού.

Η DS βάζει το ChatGPT στα αυτοκίνητά της

Μια νέα λειτουργία AI “ChatGPT” θα επιτρέπει στους οδηγούς των μοντέλων της DS Automobiles να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με κοντινά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν ή ακόμη και να δημιουργήσουν κουίζ για να παίξουν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού.

Έπειτα από δεκαετίες των blockbuster του Hollywood για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, η DS αποφάσισε να ενσωματώσει το εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης(ΑΙ) ChatGPT σε ολόκληρη τη γκάμα των αυτοκινήτων της. Έτσι, μέχρι το τέλος του έτους το ChatGPT θα υπάρχει στο crossover DS 3, το hatchback DS 4, το SUV DS 7 και το sedan DS 9.

Tο ChatGPT είναι ένα παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας τεράστιες ποσότητες πληροφοριών από το διαδίκτυο. Αντλεί επίσης πληροφορίες από το διαδίκτυο προκειμένου να παρέχει λεπτομερείς και ακριβείς απαντήσεις σε σχεδόν κάθε ερώτηση που του απευθύνετε, όπως φαίνεται να κάνουν σχεδόν όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από τότε που τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι.

Τι σχέση έχει αυτό με τα αυτοκίνητα; Ο σκοπός του ChatGPT εδώ είναι να συμπληρώσει την υπάρχουσα τεχνολογία φωνητικών εντολών της DS, παρέχοντας κυρίως ταξιδιωτικές συμβουλές και πληροφορίες. Για παράδειγμα, οι οδηγοί μπορούν να ρωτήσουν αν υπάρχουν μέρη στο ταξίδι τους που θα ήθελαν να επισκεφθούν, αν και μπορεί να κάνει περισσότερα, όπως να δημιουργήσει ένα κουίζ για το αγαπημένο σας θέμα ή ακόμα και μια παιδική ιστορία κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Δεν χρειάζεται να ανοίξετε μια ειδική εφαρμογή για να εξερευνήσετε τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς η DS έχει ενσωματώσει το ChatGPT απευθείας στο σύστημα φωνητικών εντολών της, το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ενεργοποιήσουν μιλώντας, ή πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι.

Ο Yves Bonnefont, υπεύθυνος λογισμικού της Stellantis (στην οποία ανήκει η DS, καθώς και οι Citroen, Fiat και η Opel) δήλωσε: «Ακόμη και αν γνωρίζουμε όλες τις εσωτερικές λειτουργίες και τους υπολογισμούς που επιτρέπουν στο ChatGPT να αλληλεπιδρά με τον χρήστη του, υπάρχει μια γοητεία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτό το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Η ικανότητά του να αλληλεπιδρά είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο τον κόσμο».

Και τα τέσσερα μοντέλα της DS θα είναι διαθέσιμα με τη λειτουργία ChatGPT, αρκεί να είναι εξοπλισμένα με το σύστημα infotainment DS IRIS της μάρκας. Η λειτουργία ChatGPT μπορεί να ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως και θα είναι δωρεάν κατά τη διάρκεια μιας εξάμηνης πιλοτικής φάσης για τους πρώτους 20.000 ιδιοκτήτες που θα το ζητήσουν.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της DS στην Ελλάδα

DS 4 ChatGPT

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!