Ο πίνακας οργάνων της νέας Lamborghini των 1.015 ίππων (video)

Η Lamborghini LB744 θα έχει επτά προγράμματα οδήγησης και 13 διαφορετικούς συνδυασμούς λειτουργίας.

Ο πίνακας οργάνων της νέας Lamborghini των 1.015 ίππων (video)

Η Lamborghini LB744 θα έχει επτά προγράμματα οδήγησης και 13 διαφορετικούς συνδυασμούς λειτουργίας.

Ένα κομμάτι στο παζλ του επερχόμενου υβριδικού supercar των 1.015 ίππων, που θα αντικαταστήσει σύντομα την Aventador, παρουσίασε η Lamborghini. Το Plug-in Hybrid μοντέλο που έχει σε αυτή τη φάση τον κωδικό LB744, μας αποκαλύπτει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του. Τα προγράμματα οδήγησης που διαθέτει είναι επτά: Recharge, Hybrid, Performance, City, Strada, Sport και Corsa, με την επιλογή τους να γίνεται μέσω των περιστροφικών χειριστηρίων που βρίσκονται στο τιμόνι.

Στη λειτουργία City η υβριδική Lamborghini κινείται μόνο με ρεύμα, απενεργοποιώντας τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων. Έτσι, σε αυτή τη φάση το αυτοκίνητο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η απόδοσή του περιορίζεται στους 180 ίππους. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ανακοινώνει η Lamborghini, το αυτοκίνητο είναι προγραμματισμένο να προσφέρει τη μέγιστη άνεση από την ανάρτηση, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ωστόσο, αν η μπαταρία των 3,8 kWh δεν έχει ενέργεια και δεν υπάρχει σταθμός φόρτισης σε κοντινή απόσταση, τότε τίθεται αυτόματα σε λειτουργία ο V12 κινητήρας, προκειμένου να τη φορτίσει σε ελάχιστο χρόνο, που είναι μόλις 6 λεπτά της ώρας. Επίσης, η φόρτιση γίνεται και μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση.

Η λειτουργία Strada, είναι ρυθμισμένη για την καθημερινότητα, την κίνηση στο δρόμο και σε μεγάλες διαδρομές. Ο V12 κινητήρας είναι πάντα σε λειτουργία, αλλά η συνολική απόδοση περιορίζεται στους 886 ίππους. Στο πρόγραμμα Sport τα πράγματα γίνονται πιο άμεσα. Ο κινητήρας ανεβάζει απόδοση στους 907 ίππους, με το κιβώτιο να αποκρίνεται ακαριαία στις εντολές του οδηγού. Στο Corsa η LB744 ξεδιπλώνει όλη τη δύναμη που διαθέτει, φτάνοντας τους 1.015 ίππους.

Λίγες μέρες μόνο έμειναν μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου υβριδικού supercar της Lamborghini. Τότε που θα μάθουμε, πέρα από όλες τις λεπτομέρειες που αναμένεται να είναι πικάντικες και το όνομα, το οποίο κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό οι Ιταλοί. Λίγο αργότερα στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας θα προστεθεί μια Plug-in Hybrid έκδοση της Urus, ενώ και ο διάδοχος της Huracan θα είναι επίσης υβριδικός.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!