Προεπισκόπηση του νέου συστήματος infotainment iDrive 9 της BMW

Η τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment iDrive 9 της BMW, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Προεπισκόπηση του νέου συστήματος infotainment iDrive 9 της BMW

Η τελευταία έκδοση του συστήματος infotainment iDrive 9 της BMW, θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά.

Το iDrive της BMW είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment που έχουν εξελιχθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων και πρόκειται να λάβει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, περνώντας στην 9η γενιά λογισμικού.

Το αναθεωρημένο σύστημα θα κάνει την εμφάνισή του στη Σειρά 2 Active Tourer και την X1 από το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα της BMW. Η βαυαρική μάρκα αναφέρει ότι το «Λειτουργικό Σύστημα 9» θα βασίζεται στο λογισμικό Android Open Source Project και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης.

Ωστόσο, το σημερινό σύστημα iDrive της BMW θα λάβει ενημέρωση πριν από την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς λογισμικού. Με την ονομασία «8.5», πρόκειται για μια αναθεώρηση του λογισμικού του iDrive 8, που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότερες νέες BMW.

Ο κύριος σκοπός της νέας αναβάθμισης είναι να διευκολύνει την ταχύτερη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες στην κυρτή οθόνη. Η BMW έχει αναπτύξει μια νέα αρχική οθόνη με συντομεύσεις «QuickSelect» για να καταργήσει την ανάγκη εισόδου σε υποκατηγορίες μενού.

Οι κύριες λειτουργίες του κλιματισμού θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω της οθόνης αφής. Το σύστημα iDrive 8.5 θα εγκατασταθεί στα μεγαλύτερα μοντέλα της εταιρείας από τον Ιούλιο, με τις Σειρά 7, iX, i4, X5, X6, X7 και XM να αποκτούν τη νέα τεχνολογία.

BMW iDrive 9

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!