To Hyundai Ioniq 5 γίνεται ρομποτικό ταξί

Η Hyundai, σε συνεργασία με τη Motional, εξέλιξαν ένα ρομποτικό μοντέλο ταξί βασισμένο στο Ioniq 5, με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

To Hyundai Ioniq 5 γίνεται ρομποτικό ταξί

Η Hyundai, σε συνεργασία με τη Motional, εξέλιξαν ένα ρομποτικό μοντέλο ταξί βασισμένο στο Ioniq 5, με προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Η Hyundai ξεκίνησε μια παγκόσμια επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο «Η καινοτομία αρχίζει από πολύ ανθρώπινα πράγματα» για να μοιραστεί το όραμά της για την έναρξη κυκλοφορίας Robotaxi με αυτόνομη οδήγηση. Η Motional, παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες μίσθωσης διαδρομής (ride-hailing) για την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με Ioniq 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενες στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Robotaxi με βάση το Ioniq 5, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021 στη διεθνή έκθεση IAA Mobility, έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό, είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4 (σύμφωνα με την τυποποίηση SAE) που μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό. Για τη δημιουργία του Robotaxi, η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, με σκοπό να εξοπλίσει το Ioniq 5 με λογισμικό και εξαρτήματα κατάλληλα να παρέχουν ασφαλή αυτόνομη οδήγηση.

Το όραμα της Hyundai για την τεχνολογία και την εμπειρία των πελατών αναδεικνύεται από τον ισχυρισμό ότι το Ioniq 5 Robotaxi είναι «μια λύση κινητικότητας με ανθρωποκεντρικές ιδιότητες – όχι μόνο χωρίς οδηγό». Στόχος της εταιρείας για το Robotaxi είναι να γίνει πλήρως αυτόνομο διατηρώντας παράλληλα ανθρωποκεντρικές πινελιές.

Αυτό απεικονίζεται μέσα από δύο βίντεο της παγκόσμιας καμπάνιας της Hyundai που ξεκίνησε πρόσφατα. Τα βίντεο υπογραμμίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες του Ioniq 5 Robotaxi, αναδεικνύοντας τοn τρόπο με τον οποίο υιοθετεί συμπεριφορές ασφαλούς οδήγησης και φροντίζει τους επιβάτες.

Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στις λειτουργίες που μοιάζουν με αυτές ενός προσεκτικού οδηγού και το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο το Ioniq 5 Robotaxi φροντίζει τους επιβάτες από εφήβους έως ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!