Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού της Mercedes-Benz (video)

Η νέα γενιά των τεχνολογιών έκανε πρεμιέρα στη νέα S-Class

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού της Mercedes-Benz (video)

Η νέα γενιά των τεχνολογιών έκανε πρεμιέρα στη νέα S-Class

Ένα κατατοπιστικό video για το πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, δημοσίευσε η Mercedes-Benz. Η νέα γενιά των συστημάτων έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 2020, στη νέα S-Class, όμως η γερμανική μάρκα “εκδημοκρατίζει” την τεχνολογία. Έτσι τη λάνσαρε και στη νέα γενιά της C-Class, του premium μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της.

Στο video αναλύονται τεχνολογίες όπως το Active Distance Assist Distronic. Πρόκειται για το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, το οποίο διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και είναι ενεργό σε όλους τους τύπους δρόμων, σε ταχύτητες από 0 έως 210 χλμ/ώρα! Μάλιστα μέσω του MBUX, ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει τα συστήματα, με βάση τις δικές του προτιμήσεις.

Ένα ακόμη σύστημα είναι το Active Blind Sport Assist, το οποίο παρατηρεί τα… νεκρά σημεία στους καθρέπτες του οδηγού, σε ταχύτητες από 10 έως 200 χλμ/ώρα. Επιπλέον, η λειτουργία vehicle exit warning, ειδοποιεί τον οδηγό όταν ανοίγει την πόρτα του, για διερχόμενα οχήματα ή ποδήλατα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!