Το Nissan Ariya ξεκίνησε την αποστολή «Pole to Pole»

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya ξεκίνησε μια μοναδική αποστολή για αυτοκίνητο του είδους, να ταξιδέψει από τον ένα πόλο της γης στον άλλο, έχοντας ως πλήρωμα ένα ζευγάρι Βρετανών.

Το Nissan Ariya ξεκίνησε την αποστολή «Pole to Pole»

Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya ξεκίνησε μια μοναδική αποστολή για αυτοκίνητο του είδους, να ταξιδέψει από τον ένα πόλο της γης στον άλλο, έχοντας ως πλήρωμα ένα ζευγάρι Βρετανών.

Ένα ταξίδι από τη μια άκρη της γης στην άλλη, είναι μια περιπέτεια που θα ήθελαν, ίσως, να ζήσουν πολλοί, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Κάτι αντίστοιχο, όπως ισχύει για τους ανθρώπους, ισχύει και για τα αυτοκίνητα, τα οποία υποβάλλονται σε τρομερή δοκιμασία και καλούνται να αποδείξουν πέρα από τις δυνατότητές τους και την αξιοπιστία τους.

Ένα ζευγάρι Βρετανών εξερευνητών, οι Chris και Julie Ramsey, ξεκίνησαν την πολυαναμενόμενη αποστολή τους «Pole to Pole», από τον ένα πόλο της γης στον άλλο, έχοντας ως όχημα το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Ariya. Η «εκκίνηση» δόθηκε σε ένα σημείο που είναι περιτριγυρισμένο από τον τεράστιο Αρκτικό Ωκεανό και καλύπτεται από πάγο.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο ασφαλείας, η ομάδα ξεκίνησε από το σημείο 1823 (συντεταγμένες: N70 38′ 37.820″, W98 28′ 0,541) στο Βόρειο Μαγνητικό Πόλο. Ο Ramsey και η ομάδα του  θα διανύσουν με ένα Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30⁰C έως 30⁰C.

Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου, τον Νότιο Πόλο της Ανταρκτικής, τον Δεκέμβριο.

Κανένα όχημα δεν έχει ολοκληρώσει ποτέ το ταξίδι μεταξύ αυτών των άκρων του πλανήτη και η ομάδα Pole to Pole αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας αυτή την πρόκληση με ένα 100% ηλεκτρικό όχημα. Ο Chris και η Julie ξεκίνησαν το ταξίδι για να δείξουν πόσο ικανά και συναρπαστικά είναι τα ηλεκτρικά οχήματα, με την ελπίδα να επιταχύνουν την υιοθέτησή τους ως θετική δράση κατά της κλιματικής κρίσης.

Δείτε επίσης: Nissan Qashqai e-Power και X-Trail e-Power – Ηλεκτροκίνηση χωρίς πρίζα!

Το Nissan Ariya της αποστολής έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις για να αντιμετωπίσει τα ακραία εδάφη που πρόκειται να εξερευνήσει ομάδα κατά τη διάρκεια της διαδρομής της. Πιο συγκεκριμένα, η ανάρτηση έχει ανυψωθεί και οι θόλοι των τροχών έχουν επεκταθεί για να χωρέσουν τα τεράστια ελαστικά των 39 ιντσών που θα βοηθήσουν το αυτοκίνητο να «πατήσει» σε βαθύ χιόνι και θαλάσσιο πάγο.

Δείτε επίσης: Τις τιμές του Nissan Ariya στην Ελλάδα

Παράλληλα, το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με την μπαταρία και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και «εξηλεκτρισμένα» κιινητήρια σύνολα.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του Nissan Ariya

Καθώς το ζευγάρι ταξιδεύει στις απομακρυσμένες πολικές περιοχές, θα ρυμουλκήσει μια καινοτόμο μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία περιλαμβάνει μια πτυσσόμενη ανεμογεννήτρια, καθώς και πτυσσόμενα ηλιακά πάνελ. Το πρωτότυπο θα εκμεταλλευτεί τους αναμενόμενους ισχυρούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες της ημέρας, αξιοποιώντας τη φυσική ενέργεια για να φορτίσει την μπαταρία του Ariya, ενώ ο Chris και η Julie θα κάνουν ένα διάλλειμα μετά από την εξερεύνηση στο απαιτητικό περιβάλλον.

«Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και σκληρής δουλειάς, είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε επίσημα το Pole to Pole», σχολίασε ο Chris. «Η Julie και εγώ έχουμε κάνει πολλές εξερευνήσεις με EV τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά το Pole to Pole είναι σίγουρα η μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική πρόκληση μας. Έπρεπε να σκεφτούμε διαφορετικά, να είμαστε καινοτόμοι και να συνεργαστούμε με ομοϊδεάτες εταίρους για να κάνουμε αυτή την αποστολή πραγματικότητα. Η εξόρμησή μας με το Ariya είναι απολαυστική στην οδήγηση και απέδωσε καλά στη διαδρομή των 5.000 χιλιομέτρων για να φτάσουμε πλέον σε αυτό το σημείο εκκίνησης. Μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε σενάριο οδήγησης που θα μας τύχει τους επόμενους μήνες».

Αυτή η υψηλού προφίλ, προκλητική και συνάμα συναρπαστική περιπέτεια υποστηρίζει το Nissan Ambition 2030, το μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας να ενδυναμώσει την κινητικότητα και όχι μόνο, με κεντρικό άξονα την ηλεκτροκίνηση. Το όραμα στοχεύει να προσφέρει συναρπαστικά οχήματα και τεχνολογίες που ενδυναμώνουν την κινητικότητα του αγοραστικού κοινού και της κοινωνίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!