Μικρό ηλεκτρικό ετοιμάζει η Genesis

Στην κατηγορία των supermini θα είναι το μοντέλο που έχει στα σκαριά η Genesis, θα βασίζεται στο πρωτότυπο Mint, με τα πλάνα να περιλαμβάνουν και την αγορά της Ευρώπης.

Μικρό ηλεκτρικό ετοιμάζει η Genesis

Στην κατηγορία των supermini θα είναι το μοντέλο που έχει στα σκαριά η Genesis, θα βασίζεται στο πρωτότυπο Mint, με τα πλάνα να περιλαμβάνουν και την αγορά της Ευρώπης.

Εκεί που η νέα διαμόρφωση της αγοράς έδειχνε ότι δεν έχει χώρο για μικρά αυτοκίνητα, έρχεται η Genesis να κάνει την έκπληξη, εκφράζοντας τις προθέσεις για την παραγωγή ενός μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μάλιστα αυτό θα έχει τα στοιχεία η πολυτελούς μάρκας, με ανάλογα χαρακτηριστικά ποιότητας και θα βασίζεται πάνω στο Mint concept, που είχαμε δει για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 2019.

Η Genesis δεν κρύβει την ανάγκη της να διευρύνει τη γκάμα της, πέρα από τα SUV, ακόμα πιο κάτω στα μικρά, μεγέθους supermini μοντέλα, εστιάζοντας μάλιστα, στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να επιλυθούν πριν φτάσουν στην παραγωγή, όπως είναι το αυξημένο κόστος που θα προκύψει από ένα μοντέλο που δεν είναι στην κλίμακα που ήδη διαθέτει η κορεατική φίρμα.

Το Mint είναι ακόμα πρωτότυπο και αποτελεί μια σπουδή πάνω σε ένα μοντέλο πόλης με πολυτελή χαρακτήρα. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της Genesis, σε μια πόλη ο οδηγός δεν έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Έτσι, ένα μικρό πολυτελές μοντέλο είναι αυτό που σκέφτονται να προσφέρουν και όπως τονίζουν θα είναι κάτι ανώτερο από άλλες προτάσεις με premium χαρακτήρα, αφού το αυτοκίνητο που σχεδιάζουν θα προάγει την πολυτέλεια.

Το Mint concept φέρνει αέρα ανανέωσης στους κόλπους της Genesis, αφού αποτελεί μια μοναδική προσέγγιση, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας. Διαθέτει έξυπνες λύσεις, με πίσω πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, όχι για να υποδεχθούν επιβάτες, αλλά να δώσουν πρόσβαση στο χώρο αποσκευών. Το μικρό διθέσιο μοντέλο, προσφέρει αξιοσημείωτη ευελιξία, ιδανική για την κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά παράλληλα και ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία.

Οι προδιαγραφές του μοντέλου δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά μπορεί να διαθέτει αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 300 χιλιόμετρα και δυνατότητες γρήγορης φόρτισης. Το εσωτερικό του είναι λιτό, με έμφαση στην χρηστικότητα και την εργονομία, με εύκολη πρόσβαση στις επιμέρους λειτουργίες. Ακούγεται ενδιαφέρουσα πρόταση και αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα υλοποιηθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!