Το ηλεκτρικό Fisker Ronin είναι 4θέσιο cabrio υψηλών επιδόσεων

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό Fisker Ronin αναμένεται να έχει 1.060 χιλιόμετρα αυτονομίας και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα!

Το ηλεκτρικό Fisker Ronin είναι 4θέσιο cabrio υψηλών επιδόσεων

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό Fisker Ronin αναμένεται να έχει 1.060 χιλιόμετρα αυτονομίας και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα!

Η Fisker, η αμερικανική φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκάλυψε στοιχεία για το επερχόμενο μοντέλο υψηλών επιδόσεων με την ονομασία Ronin. Θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό 4θέσιο cabrio μοντέλο, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως αποτυπώνεται στην αυτονομία του που θα αγγίζει τα 1.060 χιλιόμετρα. Παίζει μπάλα χωρίς ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία, θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2024 και θα τοποθετηθεί δίπλα στο SUV, Fisker Ocean.

Αρχικά, η πρώτη ενδεικτική φωτογραφία που δόθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, απεικόνιζε ένα αυτοκίνητο με κλειστή οροφή και coupe μορφή. Στην πράξη, η πιο πρόσφατη ενδεικτική φωτογραφία αποκαλύπτει ότι το Ronin είναι ένα 4θέσιο cabrio αυτοκίνητο. Σε αυτή τη φάση δεν ανακοινώθηκαν χαρακτηριστικά του μοντέλου, το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, αλλά δεν γνωρίζουμε την απόδοσή του, παρά μόνο το 0-100 χλμ./ώρα το οποίο θα είναι 2 δευτερόλεπτα!

Άρα, θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλη δύναμη από τον ηλεκτρικό κινητήρα του, που θα το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας. Σχεδιαστικά η Fisker υποστηρίζει τις σπορ επιδόσεις του μοντέλου, με ανάλογη αισθητική, που δανείζεται στοιχεία από παραδοσιακά μοντέλα με θερμικό κινητήρα εμπρός, όπως το μακρύ καπό.

Η αναδιπλούμενη οροφή του ανοιχτού αυτοκινήτου, απαιτεί αναμφίβολα περισσότερη δουλειά από μηχανικούς και σχεδιαστές, προκειμένου να ενισχύσουν το αμάξωμα. Πιθανότατα αυτό θα γίνει με χρήση ελαφρών υλικών προκειμένου να διατηρηθεί το βάρος του αυτοκινήτου σχετικά χαμηλά. Επιπλέον ενίσχυση αναμένεται να προσφέρει η μπαταρία που θα αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα τον Henrik Fisker, στόχος για το Ronin είναι να ξεπεράσουν τα 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια μόνο φόρτιση, ξεπερνώντας κάθε ανταγωνιστικό μοντέλο. Το Ronin, το αμιγώς ηλεκτρικό 4θέσιο cabrio αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!