Rimac Nevera: Το ηλεκτρικό hypercar κάνει off-road λίγο πριν καταστραφεί! (video)

Τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους

Rimac Nevera: Το ηλεκτρικό hypercar κάνει off-road λίγο πριν καταστραφεί! (video)

Τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους

Φθάνοντας στα τελευταία στάδια εξέλιξης του Nevera, του πρώτου ηλεκτρικού hypercar της κροατικής Rimac, πλησιάζει η ώρα για τα crash test που θα επιτρέψουν στο μοντέλο να ομολογκαριστεί (να λάβει δηλαδή την απαραίτητη πιστοποίηση). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν το πρώτο Nevera προ-παραγωγής, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές στο δρόμο και την πίστα, για παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους και πελάτες της μάρκας κλπ.

Πλέον, λίγο πριν κατευθυνθεί στο χώρο για τις δοκιμές πρόσκρουσης, χάρισε στον ιδρυτή και CEO της εταιρείας, Mate Rimac, στιγμές διασκέδασης. Στο εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται το campus της Rimac, λίγο έξω από το Ζάγκρεμπ, έκανε off-roading με το ηλεκτρικό hypercar, το οποίο πρόκειται να καταστραφεί στο crash test!

Το Rimac Nevera σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε στην Κροατία, όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής του. Θα κατασκευαστούν μόλις 150 αυτοκίνητα, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα 2 εκατ. ευρώ. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, αποδίδουν συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Από την Rimac έχει σχεδιαστεί και η μπαταρία των 120 kWh, ικανή να προσφέρει αυτονομία έως 550 χλμ. και να φθάσει από το 0 στο 80% της ενέργειάς της σε 19 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 500 kW. Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 412 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-96 χλμ/ώρα διαρκεί 1,85 δλ.

Η Rimac Automobili ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac, με την φιλοδοξία να καταστεί ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής ηλεκτρικών supercar. Πλέον έχει συγχωνευτεί με την Bugatti, όμως κάθε μία από τις δύο σπορ μάρκες θα κατασκευάζει τα δικά της αυτοκίνητα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!