To Tesla Model 3 πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κορυφή των ταξινομήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

To Tesla Model 3 πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην κορυφή των ταξινομήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η στροφή ενός σημαντικού μεριδίου του ευρωπαϊκού κοινού προς εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις οχημάτων που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές, λόγω απουσίας ημιαγωγών, είχε ως αποτέλεσμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο να βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή των ταξινομήσεων στην ΕΕ. Πρόκειται για το Tesla Model 3, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης της αγοράς JATO Dynamics, κατέγραψε το Σεπτέμβριο 24.591 πωλήσεις (+58% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Αντίθετα, μοντέλα που κυριαρχούν κλασσικά εδώ και χρόνια στις ευρωπαϊκές πωλήσεις, κατέγραψαν σημαντική πτώση, λόγω των προβλημάτων με τη διαθεσιμότητά τους. Χαρακτηριστικά, το Renault Clio σημείωσε 18.264 ταξινομήσεις (-23% συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2020), το Dacia Sandero 17.988 ταξινομήσεις (-9%) και το Volkswagen Golf 17.507 ταξινομήσεις (-39%). Επίσης είναι η παρθενική φορά που το πρώτο σε ταξινομήσεις αυτοκίνητο προέρχεται από κατασκευαστή εκτός Ευρώπης!

“Οι αντιπροσωπείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα νέων αυτοκινήτων, εξαιτίας της απουσίας ημιαγωγών. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί – που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να περιμένουν έως και ένα έτος για ένα νέο αυτοκίνητο – στρέφονται προς την αγορά των μεταχειρισμένων”, σχολίασε ο Felipe Munoz, παγκόσμιος αναλυτής στην JATO Dynamics.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!