Έκρηξη πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Mercedes-Benz το 2021

Μετά τα ηλεκτρικά SUV EQC και EQA, λανσάρονται τα ηλεκτρικά sedan EQS και EQE

Έκρηξη πωλήσεων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών Mercedes-Benz το 2021

Μετά τα ηλεκτρικά SUV EQC και EQA, λανσάρονται τα ηλεκτρικά sedan EQS και EQE

Παρά τα εμπόδια που θέτει η έλλειψη ημιαγωγών, η Mercedes-Benz εμφάνισε αύξηση πωλήσεων το πρώτο εννεάμηνο του 2021. Οι παραδόσεις την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έφθασαν τις 1.617.508, στο +3.0% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Το θετικό πρόσημο οφείλεται κυρίως στην άνοδο κατά 142,7% των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών (PHEV), τα οποία έφθασαν τις 184.369 μονάδες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την πολυτελή μάρκα. Η Mercedes-Benz EQC κατέγραψε 17.938 ταξινομήσεις και η EQA 13.021. Η ναυαρχίδα της οικογένειας EQ, η ηλεκτρική λιμουζίνα EQS, άρχισε να πωλείται τον Αύγουστο.

«Και για την EQS ο ρυθμός των παραγγελιών είναι πολύ υψηλός, ενώ και η EQE, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Μονάχου, είχε θετική ανταπόκριση από τους δημοσιογράφους και τους πελάτες», σχολίασε η Britta Seeger, μέλος του ΔΣ της Mercedes‑Benz, υπεύθυνη για τους τομείς του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων. Πέρα από την οικογένεια των πράσινων μοντέλων EQ, ανοδικά κινήθηκαν τους πρώτους 9 μήνες του έτους τόσο τα σπορ μοντέλα της Mercedes-AMG (+30,6%), τα υπερπολυτελή της Mercedes-Maybach (+41,8%) αλλά και η αυθεντική off road G-Class (+29,6%).

Πρόσφατα η γενική συνέλευση των μετόχων της Daimler AG ψήφισε υπέρ της αναδιάρθρωσης του γερμανικού ομίλου. Πλέον το τμήμα φορτηγών και λεωφορείων γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία, με την ονομασία Daimler Truck Holding AG. Τη σχετική απόφαση ενέκρινε το 99,90% των μετοχών που εκπροσωπούνταν στη συνέλευση. Επιπλέον, με παρόμοιο ποσοστό (99,89%) εγκρίθηκε η μετονομασία της Daimler AG σε Mercedes-Benz Group AG, από την 1η Φεβρουαρίου 2022. Το νέο όνομα του γερμανικού ομίλου έχει ως στόχο να τονίσει το χαρακτήρα των επιβατικών αυτοκινήτων αλλά και των van κάτω από τις διαφορετικές μάρκες: Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach και Mercedes-EQ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!