Ηλεκτρικό Citroen DS: Ένας βάτραχος στην… πρίζα

Η Electrogenic χαρίζει δεύτερη ζωή στο θρυλικό γαλλικό μοντέλο

Ηλεκτρικό Citroen DS: Ένας βάτραχος στην… πρίζα

Η Electrogenic χαρίζει δεύτερη ζωή στο θρυλικό γαλλικό μοντέλο

Η εταιρεία εξηλεκτρισμού κλασσικών αυτοκινήτων, Electrogenic, δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο Citroen DS του 1971 μεταμορφώνοντας το σε μια σύγχρονη εκδοχή του εαυτού του. Η εταιρεία που εδρεύει στην Οξφόρδη διατήρησε και βελτίωσε τη διάσημη αίσθηση «μαγικού χαλιού» του DS συνδυάζοντάς την με έναν αθόρυβο ηλεκτρικό κινητήρα, που μηδενίζει τις εκπομπές ρύπων.

Δημιουργώντας την, κατά πάσα πιθανότητα, πρώτη επαγγελματική μετατροπή ενός Citroen DS, η Electrogenic αφαίρεσε τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και τον αντικατέστησε με έναν ηλεκτροκινητήρα «Hyper9» με ισχύ 122 ίππων και ροπή 235 Nm. Και οι δύο τιμές είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τον αρχικό κινητήρα. Η ισχύς περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του υπάρχοντος χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων του αυτοκινήτου.

Μέσα στο κομψό αμάξωμα του DS βρίσκεται η μπαταρία χωρητικότητας 48,5kWh, που του προσφέρει πραγματική αυτονομία περίπου 225 χιλιομέτρων με κάθε φόρτιση. Το αυτοκίνητο διαθέτει φορτιστή 29kW, ο οποίος φορτίζει τη μπαταρία σε περίπου δύο ώρες. Τόσο το μέγεθος της μπαταρίας όσο και ο τύπος του φορτιστή μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Μια μπαταρία «επέκτασης εμβέλειας» παρέχεται προαιρετικά στους πελάτες και φτάνει την αυτονομία του DS στα 321 χιλιόμετρα.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του DS είναι το σύστημα υδροπνευματικής ανάρτησης, το οποίο του επιτρέπει να διατηρεί την περίφημη ποιότητα κύλισης. Αντί να χρησιμοποιήσει την εργοστασιακή θορυβώδη μηχανική αντλία, η Electrogenic δημιούργησε μια αθόρυβη ηλεκτρική αντλία, η οποία προσφέρει ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση από την αρχική.

Η Electrogenic διατηρεί πάντα την αυθεντική ομορφιά των κλασσικών αυτοκινήτων κατά τη μετατροπή τους σε ηλεκτρικά, οπότε η ιδιαίτερη εμφάνιση του DS παρέμεινε αμετάβλητη. Η απουσία της εξάτμισης και ένα διακριτικό αυτοκόλλητο «DS EV electronique» στο πορτμπαγκάζ, είναι τα μόνα οπτικά στοιχεία που προδίδουν τη μετατροπή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!