On the Move: 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη με το Peugeot 408 (video)

Ταξιδέψαμε στην συμπρωτεύουσα, αφεθήκαμε στο “σαλονικιώτικο” lifestyle και χορτάσαμε βόλτες, χωρίς το άγχος της στάθμευσης. Πώς; Η απάντηση στο video!

On the Move: 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη με το Peugeot 408 (video)

Ταξιδέψαμε στην συμπρωτεύουσα, αφεθήκαμε στο “σαλονικιώτικο” lifestyle και χορτάσαμε βόλτες, χωρίς το άγχος της στάθμευσης. Πώς; Η απάντηση στο video!

Η βόλτα με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης, για πολλούς φαντάζει εφιάλτης και ο λόγος δεν είναι άλλος από την ερώτηση που ψάχνει απεγνωσμένα απάντηση: «Και πού θα παρκάρουμε;»

Έχοντας έναν άσσο κρυμμένο στο μανίκι μας, δεν πτοηθήκαμε ιδιαίτερα και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στην Θεσσαλονίκη με το 408, το ολοκαίνουργιο μοντέλο της Peugeot, τόσο για να απολαύσουμε την διαδρομή μαζί του, όσο και να μοιραστούμε μαζί σας το “μυστικό” της εύκολης στάθμευσης που έχει εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οδηγικά, το plug-in υβριδικό Peugeot στον αυτοκινητόδρομο δεν μας κούρασε καθόλου, αλλά το σχεδόν 5 μέτρα σε μήκος αμάξωμά του δεν είναι αμελητέο κατά την στάθμευση εντός αστικού φόντου. Βέβαια ευτυχώς, οπουδήποτε και να “έπεφτε” το μάτι μας, βρίσκαμε την ειδική σήμανση για ελεγχόμενη στάθμευση επισκεπτών και μια θέση για να ξεκουράσουμε τις αφεντιές μας, καθώς και το design-άτο «λιοντάρι».

Καθώς ένα video… εκατομμύρια λέξεις, δείτε την εμπειρία μας στο 1ο video της νέας ταξιδιωτικής ενότητας του MotorOne.gr, “On the Move”:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αναβαθμίσει το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (THESi), αλλάζοντας την εμπειρία, αλλά και την καθημερινότητα για χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Το Σύστημα αποτελεί ένα από τα πιο προηγμένα και ολοκληρωμένα τεχνολογικά συστήματα στην Ευρώπη, με online διασύνδεση λειτουργιών/υπηρεσιών/ελέγχου και πληροφόρησης των χρηστών.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα της ParkPal ο επισκέπτης-οδηγός μπορεί εύκολα, γρήγορα και απλά να βρει θέση στάθμευσης στους δρόμους της πόλης, πληρώνοντας αντίτιμο που αντιστοιχεί ακριβώς στην ώρα στάθμευσης. Δηλαδή όσο ακριβώς χρόνο βρισκόμασταν παρκαρισμένοι, τόσο ήταν και το αντίτιμο. Ισχύει! Το δοκιμάσαμε!

Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με χαρτάκια και ξυστές κάρτες, απλώς παρκάραμε, αναζητήσαμε το σημείο όπου παρκάραμε εντός της εφαρμογής και έτοιμοι! Νόμιμοι και πάνω απ’ όλα… χωρίς να ιδρώσουμε!

Σύντομα, η εφαρμογή ParkPal θα αναβαθμιστεί και θα φέρει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους χρήστες, όπως είναι -μεταξύ άλλων- η πρόβλεψη των πιθανών διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης και το σκανάρισμα του QR code που βρίσκεται επάνω στη σήμανση των θέσεων.

Την εφαρμογή ParkPal μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ:
Για Android
Για iOS

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε στην Θεσσαλονίκη, μην ξεχάσετε τον συμμαχό σας στην απόλαυση των μαγικών εμπειριών της πόλης. Και καλές βόλτες!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!