Ανανέωση για το Nissan Juke με βελτιωμένο εσωτερικό

Το Nissan Juke ανανεώνεται και αποκτά μεγαλύτερη οθόνη αφής και ποιοτικές βελτιώσεις στο αναβαθμισμένο εσωτερικό του.

Ανανέωση για το Nissan Juke με βελτιωμένο εσωτερικό

Το Nissan Juke ανανεώνεται και αποκτά μεγαλύτερη οθόνη αφής και ποιοτικές βελτιώσεις στο αναβαθμισμένο εσωτερικό του.

Το Nissan Juke είναι ένα από τα αυτοκίνητα με τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, αλλά η ιαπωνική μάρκα πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να δώσει στο μικρό SUV της μια ανανέωση στα μέσα της ζωής του, για να το διατηρήσει ανταγωνιστικό σε σχέση με το παντοδύναμο Ford Puma. Η βελτίωση του εσωτερικού της δεύτερης γενιάς του Juke αποτελούσε προτεραιότητα για τη Nissan, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και συνδεσιμότητας. Η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι έχει βελτιώσει το εσωτερικό και έχει προσθέσει νέα υλικά στον αντίπαλο του Peugeot 2008 και του Kia Niro.

Αλλά η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι το ανασχεδιασμένο ταμπλό, με τη νέα κεντρική οθόνη αφής 12,3”, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με την τρέχουσα οθόνη 8”. Η οθόνη έχει στραφεί προς τον οδηγό για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση, ενώ το σύστημα infotainment έχει αναβαθμιστεί μέσω μιας πιο διαισθητικής αρχικής οθόνης, την οποία οι οδηγοί μπορούν να προσαρμόσουν χρησιμοποιώντας widgets για τις βασικές λειτουργίες.

Τα ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto είναι τώρα επίσης στάνταρ, ενώ η αναγνώριση φωνής διαθέτει περισσότερες δυνατότητες κατανόησης φυσικής γλώσσας. Η Nissan αναφέρει ότι υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο στην κεντρική οθόνη μέσω συνδεδεμένων συσκευών USB, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Πίσω από το τιμόνι, το οποίο είναι περιτυλιγμένο με ένα νέο, πιο απαλό υλικό από συνθετικό δέρμα, συγκεκριμένες εκδόσεις διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διατάξεις: την κλασική, με δύο ταχύμετρο και στροφόμετρο στα άκρα, και μία που αφιερώνει περισσότερο χώρο στην οθόνη για άλλες πληροφορίες, όπως η πλοήγηση, η οικονομία καυσίμου ή η μουσική.

Η προηγούμενη κάμερα οπισθοπορείας 0,3 megapixel έχει επίσης εξαφανιστεί και αντικατασταθεί από μια μονάδα υψηλότερης ανάλυσης 1,3 megapixel, η οποία είναι πλέον στάνταρ σε κάθε Juke. Ένα σύστημα θέασης από ψηλά τοποθετείται στα μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών. Το Juke διατίθεται επίσης στάνταρ με το σύστημα «Intelligent Driver Alertness» πλέον, ενώ η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας είναι διαθέσιμη ως προαιρετική επιλογή και περιλαμβάνεται στα αυτοκίνητα με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν θύρες φόρτισης USB-A και νεότερες USB-C για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, ενώ η πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης του Juke μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα από τα σημερινά smartphone. Το ντουλαπάκι είναι πλέον μεγαλύτερο, το κεντρικό υποβραχιόνιο έχει ανασχεδιαστεί ώστε να παρέχει καλύτερη υποστήριξη και τα νέα καθίσματα προσφέρουν βελτιωμένη άνεση.

Η τολμηρή εξωτερική σχεδίαση του απερχόμενου αυτοκινήτου δεν έχει αλλάξει με αυτό το facelift. Όμως η Nissan επανέφερε το κίτρινο χρώμα ως επιλογή για το Juke και πρόσθεσε μια νέα έκδοση N-Sport στη γκάμα, η οποία διαθέτει μαύρη οροφή, ζάντες, καθρέπτες και διάφορα άλλα διακοσμητικά στοιχεία σε χρώμα αντίθεσης. Το φωτεινό χρώμα συνεχίζεται και στο εσωτερικό των μοντέλων N-Sport, τα οποία διαθέτουν κίτρινα ανακυκλωμένα ένθετα Alcantara για τα καθίσματα, καθώς και κίτρινες ραφές αντίθεσης.

Οι επιλογές κινητήρων του Juke παραμένουν επίσης αμετάβλητες. Το βασικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1 λίτρου που αποδίδει 117 ίππους και 200 Nm ροπής (σε λειτουργία over torque), ο οποίος προσφέρεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το Juke Hybrid χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων απόδοσης 94 ίππους, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 49 ίππων και μια γεννήτρια εκκίνησης που τροφοδοτούνται και οι δύο από μια μικρή μπαταρία 1,2 kWh. Το αποτέλεσμα είναι μια συνδυασμένη ισχύς 143 ίππων, με ροπή 205 Nm, με κατανάλωση καυσίμου 4,7 – 4,9 λτ./100 χλμ. Το Juke Hybrid διαθέτει επίσης μια αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία οδήγησης και το e-Pedal για αυξημένη αναγεννητική πέδηση.

Το νέο Nissan Juke θα κυκλοφορεί μέχρι την άφιξη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, πιθανότατα κάποια στιγμή το 2027. Η ριζοσπαστική νέα του εμφάνιση, την οποία έχουμε προβλέψει στις αποκλειστικές μας εικόνες, θα είναι εμπνευσμένη από το Nissan Hyper Punk concept από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!